Prethodni članak
Sljedeći članak

MUP i DHMZ: Ne postoji opasnost za građane RH od posljedica eksplozije u Sloveniji


Operativni centar civilne zaštite zaprimio je informaciju od Uprave za zaštitu i spašavanje Slovenije kako je danas u 8:39 sati došlo do eksplozije u kemijskoj tvornici MELAMIN u Kočevju, koja je oko 30 km udaljena od hrvatske granice, navodi se u priopćenju MUP-a.

Prema prvim podacima ozlijeđeno je više od 20 ljudi. Ekološki laboratorij Slovenije proveo je mjerenje opasnih tvari te je utvrđeno kako nema opasnosti od širenja štetnih tvari. Građanima, u blizini tvornice, u radijusu 500 metara, preventivno je preporučeno da ne izlaze i zatvore prozore.
Melamin je kemijska tvornica koja radi sa smolama za papir, građevinarstvo, drvo, gumu i industriju lakova, impregnirajući ukrasni papir za industriju namještaja i impregnirajuće materijale za proizvodnju obuće.
Za građane Republike Hrvatske ne postoji opasnost od posljedica eksplozije koja se dogodila u Sloveniji, prenosi Index.

Načelnica Sektora za kvalitetu zraka Jadranka Škevin-Sović rekla je kratko da se na postajama DHMZ-a prati situacija i da je zasad sve u redu te nikakvih promjena u kvaliteti zraka nema. Meteorolog Bojan Lipovščak potvrđuje i da je prognoza povoljna te se zbog toga ne očekuje eventualno širenje čestica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook