Prethodni članak
Sljedeći članak

VZO MARIJA BISTRICA: Proračun povećan na 522.295 kuna

U vatrogasnu zajednicu udružena su društva Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica - Podgrađe


U Vatrogasnom domu DVD-a Marija Bistrica održana Skupština VZO Marija Bistrica, shodno epidemiološkim uvjetima uz 13 članova Skupštine, koja broji 22 člana. Riječ je o skupštini, koja se održava krajem godine kako bi se donijeli planovi za sljedeću godinu, a ove je godine imala vrlo važan dodatak, jer je trebalo prihvatiti novi Statut zajednice, prilagođen novom Zakonu o vatrogastvu. Skupština ga je jednoglasno prihvatila, kao i plan rada i financijski plan za 2021. godinu, ali i Prvu izmjenu financijskog plana za ovu godinu, koji je sa 310.100,00 kn povećan na 522.295,32.

Povećanje je posljedica puno veće uplate od strane Općine Marija Bistrica od predviđenih 300.000,00 kn. Naime, što za osnovnu djelatnost što po posebnim namjenama, Općina je u svom rebalansu podigla iznos na 477.000 kn. Osim redovne djelatnosti, u 2020. godini Općina je pomogla sa 20.000,00 kn nabavku navalnog vozila za DVD Tugonica-Podgrađe, s istim iznosom nabavku bojlera za DVD Marija Bistrica i sa 50.000,00 kn uređenje Vatrogasnog doma DVD-a Laz i to sa svrhom odvijanja nastave. Naime, Vatrogasni dom DVD-a Laz zamijenio je Područnu školu Laz, koja je stradala u potresu u ožujku.

Također, na temelju predviđanja donijet je i financijski plan za 2021. godinu koji iznosi 393.010,00 kn. U Planu rada za 2021. godinu istaknuto je kako Vatrogasna zajednica Općine provodi plan zaštite od požara koji je donijela Općina Marija Bistrica koordinira rad dobrovoljnih vatrogasnih društava udruženih u zajednicu te im pruža stručnu i materijalnu pomoć s ciljem što boljeg unapređenja vatrogastva(provedba preventivnih mjera zaštite od požara, gašenje požara i spašavanje ljudi ugroženih požarom i eksplozijom, pružanje tehničkih pomoći u nesrećama i opasnim situacijama), planira i organizira osposobljavanje i usavršavanje vatrogasaca, skrbi o zdravstvenoj i duševnoj sposobnosti vatrogasaca, potiče razvoj tehničko tehnološke opremljenosti vatrogasnih postrojbi, predlaže normativno reguliranje vatrogasne djelatnosti, organizira rad s vatrogasnom mladeži, organizira vatrogasne vježbe, seminare i vatrogasna natjecanja. Inače, u ovu vatrogasnu zajednicu udružena su društva: Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica-Podgrađe.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook