Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozio BMW s 2,6 promila i izletio. Maloljetna djevojka teško stradala


Mortus pijani vozač (26) izletio je BMW-om s ceste kod Koprivnice. Malodobna djevojka K. (17) teško je stradala, a mladić A. (18) lakše.

U automobilu su te noći bile ukupno četiri mlade osobe. Vozač i jedan od putnika (20) prošli su bez ozljeda.

Prema ovotjednoj presudi, vozač je potkraj travnja oko 21.45 sati upravljao BMW-om na otvorenom dijelu državne ceste broj 41, između mjesta Drnje i Peteranec kod Koprivnice, s putnicima u vozilu K. (17), A. (18) i V. (20), piše Danica.hr.

“Upravljao je vozilom pod utjecajem od najmanje 2,62 g/kg apsolutnog alkohola u krvi, zbog čega nije bio sposoban sudjelovati u prometu, i pri tome vozilo nije držao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika.

Tako je desnim kotačima zahvatio desni rub kolnika, pa je sletio u odvodni kanal gdje je prednjim dijelom BMW-a udario u betonski most kolnog ulaza na poljoprivredno zemljište.

Malodobna K. zadobila je tešku povredu u vidu prijeloma prsne kosti i prijeloma lijeve ključne kosti. Dakle, kršenjem propisa prouzročio je tešku tjelesnu ozljedu drugoj osobi”, naveo je sudac u presudi.

Vozač, inače iz okolice Koprivnice, dobio je 10 mjeseci uvjetnog zatvora te dvogodišnju zabranu upravljanja. Mora platiti 250 eura troškova kaznenog postupka. Presuda je nepravomoćna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook