Prethodni članak
Sljedeći članak

Božićnice za umirovljenike i u Općini Sveti Križ Začretje. Evo kako i kada možete podnijeti zahtjev


Općina Sveti Križ Začretje objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava umirovljenika na isplatu jednokratne pomoći povodom nadolazećih blagdana, Božićnice umirovljenicima u 2023. godini. Božićnica se isplaćuje pod uvjetom da umirovljenici imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Sveti Križ Začretje, da su korisnici invalidske, starosne ili obiteljske mirovine, mirovine ostvarene sukladno odredbama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba te da im iznos mirovine ne prelazi 300,00 EUR. Božićnica iznosi 30,00 EUR po umirovljeniku, a isplatit će se na tekući račun umirovljenika. Iznimno, umirovljenicima koji nemaju tekuće račune božićnica će se isplatiti putem poštanske uputnice.

Podnositelj zahtjeva je dužan Zahtjevu priložiti presliku posljednjeg odreska mirovine ili bankovnog izvatka, presliku osobne iskaznice i broj tekućeg računa.

Zahtjevi za ostvarivanje prava podnose se u zgradi Općine Sveti Križ Začretje, Trg hrvatske kraljice Jelene 1, u prostoriji udruge umirovljenika, u razdoblju od  04. do 19.12.2023. godine, ponedjeljkom, utorkom i srijedom  u vremenu od 09:00 do 12:00 sati.

Odluka načelnika, tekst cjelokupnog javnog poziva i obrazac zahtjeva dostupni su na stanicama Općine Sveti Križ Začretje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook