Prethodni članak
Sljedeći članak

Volonteri DND – a Zabok ukrasili šahtove i betonske prepreke po gradu


Članice i članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a Zabok  aktivno sudjeluju u životu svoga grada na raznolike načine, a jedan od njih je odgoj za volontiranje u sklopu projekta „Prebaci na volontiranje!“ koji DND Zabok provodi već nekoliko godina s ciljem aktiviranja djece u zajednici.

Tako su i preko ljeta realizirali nove ideje kako bi uljepšali grad, kaže tajnica DND – a Jasenka Borovčak. Ideja za uličnom umjetnosti ove generacije djece 'kuhala' se cijelu godinu, potaknuta prošlogodišnjim predavanjem našeg street art umjetnika Tihomira Krkleca, poznatijeg kao 'Afrika', te zajedničkog grafitiranja zida.

Nakon ovogodišnje uspješno završene volonterske akcije Kutak [od] priča u kojoj su važnu ulogu u uređenju imali upravo članice i članovi DGV-a i DF-a još su tijekom ljeta u tom prostoru odlučili ukrasiti šahtove, koji su nekako nagrđivali taj prostor. Krenulo se u osmišljavanje skica zajedno s voditeljicom likovnih radionica Anom Kaić Lacković koja je djecu dodatno motivirala na originalne ideje koje prate konfiguraciju tih šahtova i uspjeh je bio zagarantiran.

Tako su uljepšali šahtove, betonske prepreke i odzračnik, ispred Policijske uprave krapinsko-zagorske koja se također uključila u akciju oko čišćenja i pripreme za oslikavanje. - Ovaj put su nam se uz naše forumašice i forumaše, dječje vijećnice i vijećnike DND-a priključila i ostala zainteresirana djece te naše vrijedne volonterke i volonteri, što dokazuje da zajedničkim snagama možemo puno toga lijepog i pozitivnog učiniti za naš grad i zajednicu – dodala je Jasenka.

Nastale su razne kreacije poput dva budna oka ispred policije, kompasa, kriške naranče i lubenice, bubamare, kornjače i slično. Na ovaj način grad Zabok postaje mala oaza ulične umjetnosti, a pozitivne reakcije, govore u prilog tome, da svakako fali ovakvih simpatičnih intervencija koje podižu raspoloženje i uljepšavaju samu vizuru grada.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook