Prethodni članak
Sljedeći članak

U planu gradnja edukacijsko – znanstvenog centra posvećenog Hrašćinskom meteoritu

Željeli bismo riješiti pitanje zemljišta ove godine, kako bismo mogli prići izradi idejnog projekta, kaže načelnik Branko Tukač


Općina Hrašćina raspisala je natječaj za projektnu dokumentaciju za sanaciju najvećeg klizišta na području općine, u Maretiću, preko Hrvatskih voda. – Na natječaju smo ostvarili pravo na 65 posto sufinanciranja, a mi moramo dati 35 posto. Nadam se da bi projektna dokumentacija mogla biti gotovoa do 30. studenog, a onda bismo iduće godine također preko Hrvatskih voda pokušali i sanirati klizište, koje će sigurno koštati preko milijun kuna – kaže načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač.

Od ostalih aktivnosti, izdvojimo da dobro napreduje projekt ‘Zaželi’- Želim dostojanstvenu starost, koji se ostvaruje preko Europskog socijalnog fonda. Zaposleno je 10 žena koje brinu o 60 korisnika. – Projekt je jako dobro prihvaćen od strane korisnika, tako da imamo upite za upis novih korisnika i upite o nastavku projekta. Nadamo se da će to zaživjeti i da će se projekt moži nastaviti – kaže načelnik.

Tukač je dodao i da se ne odustaje od ideje edukacijsko – znanestvenog centra posvećenog Hrašćinskom meteoritu, što bi se realiziralo u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom. – Idealno bi bilo kada bismo takav centar mogli sagraditi iza Vinarije Bolfan, no tamo nemamo vlastitog zemljišta, pa ćemo ići u pregovore s vlasnikom. Željeli bismo riješiti pitanje zemljišta ove godine, kako bismo mogli prići izradi idejnog projekta – dodaje načelnik Branko Tukač. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook