Prethodni članak
Sljedeći članak

[VJEROVALI ILI NE] Sud kaznio učiteljicu jer je iz svojeg vinograda uzela drva za ogrjev!


U doba kad vijesti o lopovluku i krađama milijuna kuna čitamo na svakodnevnoj bazi, vijest koja je ovih dana preplavila medije ne može nas ne razljutiti. Naime, Općinski sud u Bjelovaru donio je presudu kojom je 48 – godišnja učiteljica i majka dvoje djece kažnjena s ukupno 1000 kuna kazne jer je iz SVOG zapuštenog vinograda odvezla kući 20 kubika drva za ogrjev. Zapušteni vinograd naslijedila je od bake, a sud ju je kaznio jer je drvo prevezla bez teretnog lista, odnosno popratnice, prenosi portal Vijesti.hr.


Sud je, citiramo, istaknuo da je kriva jer je transportirala i pohranila u vlastito dvorište vlastita drva za ogrjev, ali bez teretnog lista. Sud kaže kako je time počinila prekršaj iz Zakona o šumama. Bez obzira na to što nije riječ o šumi. Prijavio ju je bjelovarski Državni inspektorat koji je uočio da drva nisu propisno obilježena. Učiteljica je odmah priznala nedjelo koje joj je stavljeno na teret.


Priznala je da je drva uzela iz zaraslog vinograda koji se godinama nije obrađivao te da nije znala da joj je potrebna popratnica obzirom da je se ne radi o šumi. Prilikom odmjeravanja kazne, navodi se u presudi, “sud je uzeo u obzir obiteljsko i imovno stanje okrivljenice, a kao olakotne okolnosti uzeti su: i priznanje počinjenog prekršaja, dosadašnje nekažnjavanje i izraženo kajanje”. Za taj prekršaj predviđene su veće novčane kazne, ali sutkinja kaže da je na kraju odlučila biti blaža prema učiteljici.


Što reći na kraju osim – živjelo hrvatsko pravosuđe.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook