Prethodni članak
Sljedeći članak

Višnja Loparić nova je predsjednica Udruženja obrtnika Zlatar

Za potpredsjednika Udruženja imenovan je Hrvoje Horvat, vlasnik obrta Termolakirnica „Horvat“ iz Zlatar Bistrice


Na održanoj Izvanrednoj izbornoj sjednici Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar, jednoglasnom Odlukom članova Skupštine za predsjednicu Udruženja u nastavku mandatnog razdoblja 2018. -2022. imenovana je Višnja Loparić.
Višnja Loparić iz Lobora vlasnica je Frizerske radnje za žene i muškarce neprekidno, 1986. godine, tako da ovih dana obilježava 35 godina rada.

U struci se kontinuirano usavršavala sudjelujući na mnogobrojnim revijama, stručnim seminarima, županijskim i državnim prvenstvima frizera. Bila je članica žirija na državnim takmičenjima, a dva puta je bila članica državnog tima kada su frizeri i kozmetičari iz Hrvatske sudjelovali na svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu.

Organizator tog natjecanja Svjetsko udruženje frizera i kozmetičara (OMC), dodijelilo joj je diplomu-trenera OMC-a. Dugo vremena uključena je u aktivnosti Udruženja obrtnika Zlatar, tako da je četvrti mandat članica upravnog odbora i skupštine udruženja. Drugi mandat članica je skupštine Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Predsjednica je Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Zlatar, predsjednica Ceha frizera i kozmetičara Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije , članica Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore, te članica povjerenstva za polaganje majstorskih ispita u obrtničkoj komori Krapinsko –zagorske županije.

U proteklom periodu više od 30 učenica obavilo je učeničku praksu u frizerskoj radnji koje je vlasnica, a nekoliko njih je otvorilo i vlastite obrte.

Nastoji biti aktivna i u lokalnoj zajednici, tako da je između ostalog bila i predsjednica udruge mažoretkinja u Loboru, a sudjeluje i u drugim različitim aktivnostima zajednice čiji je cilj poboljšanje kvalitete života u lokalnoj sredini.


Sudjeluje u humanitarnim aktivnostima koje se, između ostalih, odvijaju u pružanju besplatnih frizerskih usluga članovima Udruge Sveta Ana, korisnicima Doma za starije osobe u Loborgradu, te članovima udruge za starije osobe LOHUD.

Rad i angažman su prepoznati tako da su joj u proteklom periodu dodijeljena između ostalih i slijedeća priznanja:
Priznanje „Šegrt Hlapić“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za najboljeg mentora u 2017.godini.,
Priznanje Hrvatske obrtničke komore za izuzetan doprinos poticanju razvoja obrtništva i obrtničkih institucija,
Priznanje Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije za 25 i 30 godina uspješnog vođenja obrta,
Priznanje Udruženja obrtnika Zlatar za doprinos u radu u tijelima udruženja i promicanja obrtništva i struke,
Brončana plaketa Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Na istoj Izvanrednoj izbornoj Skupštini, na prijedlog novoizabrane predsjednice Višnje Loparić, članovi Skupštine Udruženja jednoglasno su imenovali potpredsjednika Udruženja Hrvoja Horvata, vlasnika obrta Termolakirnica „Horvat“ iz Zlatar Bistrice. Predsjednica Udruženja, Višnja Loparić, zahvalila se na ukazanom povjerenju, te je predstavila program rada kojim se nastavlja rad dosadašnjeg vodstva u promicanju obrtništva i promociji obrtničkih zanimanja, te organizaciji i sudjelovanju niz aktivnosti vezano za obrtništvo.


Izvanrednoj izbornoj Skupštini Udruženja prisustvovao je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije, Darko Varga, čestitao je na imenovanju novoizabranoj predsjednici Višnji Loparić i potpredsjedniku Hrvoju Horvatu, te im poželio uspješan daljnji rad.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook