Prethodni članak
Sljedeći članak

Virus se probio u zdravstveni sustav, evo u koje ustanove

Virus se probija i u zdravstveni sustav, tako da je od početka “novog” vala koronavirusa oboljelo 102 zdravstvenih djelatnika u čak 22 ustanove


Nacionalni stožer objavio je u četvrtak da je u Hrvatskoj zabilježen 91 novi slučaj koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 978. Još je 100 osoba na bolničkom liječenju, s tri pacijenta na respiratoru.

Zbog sve većeg broja zaraženih, Stožer se sastao čak dvaput u jednom danu.

Virus se probija i u zdravstveni sustav, tako da je od početka “novog” vala koronavirusa oboljelo 102 zdravstvenih djelatnika u čak 22 ustanove, a u samoizolaciji se u ovom trenu nalazi 382 djelatnika iz tog sustava, piše Vijesti.hr.

Prema službenim podacima, oboljelo je 18 liječnika, tri stomatologa, jedan farmaceut, 80 medicinskih sestara, dvije osobe iz administracije te jedan psiholog. Srećom, u svim bolnicama bolest je lokalizirana te su, tvrde nadležni, pronađeni svi kontakti, a prema preporukama epidemiologa određene su im samoizolacije, javlja Jutarnji list.

Virus se tako u proteklih nekoliko tjedana uvukao u više bolnica: PB Sveti Ivan, KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, DZ Zapad - Zagreb, SB Gojak, Stomatološka poliklinika, KB Merkur, tri privatne poliklinike, OB Vukovar, OB Slavonski brod, ZZJZ brodsko-posavski, OB Požega, KBC Rijeka, Dom za starije Sesvete, DZ Drniš, Bolnica u Popovači i NZZJZ Split, prenosi Vijesti.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook