Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIKEND NADZOR] U Stubakima upravljao vozilom sa 2.34 promila, bez vozačke i pojasa, drugi sam predao drogu

Najveća izmjerena brzina 186 km/h


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđen je ukupno 91 prekršaj; 27 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 14 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 40 ostalih prekršaja u prometu, objavila je zagorska policija.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je isto tako u petak 3. veljače, oko 19 sati, na autocesti A2 u visini Velike Vesi od 186 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču naplaćena novčana kazna.

Također izdvajamo prekršaj u nadzoru prometa do kojeg je došlo u Stubičkim Toplicama, 5. veljače 2023. godine oko 15 sati,  gdje je zaustavljen 51-godišnji vozač osobnog vozila za kojeg je utvrđeno kako je upravljao vozilom s 2,34 promila alkohola u organizmu, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i nije koristio sigurnosni pojas. 51-godišnjem vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola te protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199., čl. 289., i čl. 163., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zatim, u Mihanović Dolu u subotu, 4. veljače 2023. godine oko 21 sati zaustavljen je 37-godišnji vozač koji je prilikom nadzora policijskim službenicima dragovoljno predao 2,65 grama marihuane. 37-godišnjem vozaču osobnog vozila slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook