Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIKEND NADZOR] Ogromni broj prekršaja i vikend rekorderi

  • policija kontrola prometa

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 100 prometnih prekršaja i to: 50 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 39 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u Tkalcima u subotu, 2. veljače oko 20 sati, kod 63-godišnjeg vozača koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće je došlo zbog ne držanja vozila na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, a vozač 63-godišnjak upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 2,41 promila.

Alkoholiziranom vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1 800 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, oko 21 sat, na A2 kod Galovca Začretskog od 179 km/h na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h. 43-godišnjem vozaču je naplaćena novčana kazna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook