Prethodni članak
Sljedeći članak

BRAVO: Zlatko Dalić u reprezentaciju pozvao i mladog Zagorca


Zlatko Dalić objavio je popis hrvatskih reprezentativaca za turnir W Cup u Abu Dhabiju. Hrvatska će polufinale turnira igrati protiv Tunisa 22. ožujka. U drugom polufinalu sastaju se Egipat i Novi Zeland.

 Dalić je za ovu akciju pozvao 25 igrača te je uputio šest pretpoziva (Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Luka Sučić, Marco Pašalić, Nikola Moro i Niko Kristian Sigur). Na popisu se našao i vratar PAOK-a, Zagorec Dominik Kotarski.

Okupljanje hrvatskih reprezentativaca je 18. ožujka u Zagrebu. Utakmica za treće mjesto igra se 25. ožujka, a finale je dan kasnije.

I Perišić ide u Emirate

"Radujemo se novom okupljanju nakon duge pauze od posljednje utakmice, kada smo osigurali plasman na Euro. Nije bilo razloga za neke veće promjene, ostajemo vjerni igračima koji su izborili Europsko prvenstvo, s time da smo prvi put pozvali Dominika Kotarskog, kojeg želimo vidjeti u okruženju reprezentacije s obzirom na kontinuitet dobrih igara", poručio je izbornik Dalić.

"Turnir u Abu Dhabiju nam je vrlo važan u pripremi za Euro, s posebnim naglaskom na osnaživanje dobre atmosfere i zajedništva. Zato je s nama i Ivan Perišić, koji je u posljednjoj fazi oporavka, ali neovisno o tome hoće li moći zaigrati, bitno je da kao dokapetan i jedan od lidera ekipe bude dio ovog okupljanja koje vidimo kao priliku za team-building te me veseli što je Ivan iskazao veliku želju biti s nama u Emiratima. To je najbolji pokazatelj koliko je snažan voljni moment među igračima i svima nama da na Euru budemo u svom najboljem izdanju", dodao je.

Hrvatska je na Euru smještena u skupinu B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom, a prije natjecanja odigrat će još prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom (3. lipnja u Rijeci) i Portugalom (8. lipnja u Lisabonu), piše Index.

Popis pozvanih igrača:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Marin Pongračić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Martin Baturina

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir

Pretpozivi: Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Luka Sučić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Niko Kristian Sigur

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook