Prethodni članak
Sljedeći članak

Vijećnici Stubičkih Toplica izglasali proračun za iduću godinu u visini od 16 milijuna 762 tisuće kuna


Na sinoćnjoj sjednici vijećnici Stubičkih Toplica izglasali su proračun Općine za 2020. godinu u iznosu od 16 milijuna 762 tisuće kuna. Dvije najveće stavke u proračunu su, kaže načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, izgradnja ceste koja spaja Stubički Strmec s Krušljevim Selom, koja je bila zamišljena kao cesta prema groblju koje se na tom dijelu planira graditi te izgradnja nogostupa i rasvjete u Ulici Vladimira Nazora.

-Vrijednost projekta izgradnje ceste je oko 2,3 milijuna kuna, dokumentaciju imamo spremnu, dok je projekt izgradnje nogostupa i rasvjete vrijedan oko milijun i pol kuna. Za oba projekta zapravo čekamo otvorenje natječaja na koje bismo ih mogli prijaviti – rekao je načelnik Beljak.

U proračunu su osigurana i sredstva za rekonstrukciju tržnice. – To je projekt vrijedan 350 tisuća kuna, za koji smo 150 tisuća kuna dobili preko natječaja LAG – a. U fazi je provedba natječaja, tako da bi do kraja godine trebali imati izvođača radova, kako bi početkom godine mogli početi raditi da sve bude završeno do 1. Svibnja – kaže Beljak. Od većih projekata u proračunu je i 300 tisuća kuna za sanaciju pješačkog mosta prema naselju Pihači te pola milijuna kuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta i proširenje javne rasvjete. – Osigurana su u proračunu i sredstva za pripremu projektne dokumentacije za dogradnju škole i izgradnju sportske dvorane, kako bismo sve imali spremno za prijavu na natječaj ukoliko bude otvoren 2021. – rekao je načelnik.

Uređivat će se i Park vozača u Pili, odnosno infrastruktura potrebna kako bi se lakše i kvalitetnije tamo odvijale manifestacije, prvenstveno brdske auto utrke. - Nakon ulaganja u stazu, dobili smo pozitivne ocjene tako da smo iduće godine domaćini prvenstva historic vozila – najavio je Beljak.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook