Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] U Oroslavje stigao novi komunalni traktor s posipačem, ralicom i malčerom

Za ovakvim se strojem s priključcima pokazala velika potreba, ističe gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak


Nakon što je prošle godine Grad Oroslavje nabavio manji traktor, od danas je opremljen i velikim traktorom marke Lamborghini. Naime, za ovakvim se strojem s priključcima pokazala velika potreba, ističe gradonačelnik Emil Gredičak.

– Troškovni dio u gradskom proračunu za čišćenje suhog raslinja i cesta iznosi oko 300 do 400 tisuća kuna godišnje. Grad ima više od 180 km svojih cesta, pa smatramo da je kupnja traktora mudar potez, jer kompletna investicija iznosi 740 tisuća kuna s PDV - om. Tu mislim na veliki traktor i priključke, posipač, ralicu i malčer koji ima kran i može do teže dostupnih mjesta – pojasnio je gradonačelnik Gredičak.

Investicija će se financijski isplatiti već nakon druge godine, smatra gradonačelnik, a čistit će se veći dio površina nego što je to do sada bilo moguće. – Tako zapravo štedimo, a dodatno i povećavamo kvalitetu prometovanja te čišćenjem uljepšavamo vizuru grada. Štednja će se pokazati i u činjenici da više nećemo trebati usluge obrtnika za čišćenje snijega, šišanje raslinja, prenošenje štandova i sl. pa je ovo optimalna opcija za Grad – kaže oroslavski gradonačelnik.

Lamborghini je kupljen preko javnog natječaja odnosno odabran je najpovoljniji ponuđač, a postoji i potencijal za dodatne mogućnosti korištenja. – Planiramo kupiti i dodatne priključke, primjerice kefe za čišćenje – kaže Gredičak.

U budućnosti je potrebno i staviti u funkciju objedinjeni skladišni prostor za gradske strojeve i vozila, s obzirom da se sada nalaze na više lokacija. – Za sada je važno da postoji video nadzor i da traktor bude na sigurnom i osvjetljenom mjestu – zaključuje Emil Gredičak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook