Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Priredba 'Kad se male ruke slože, na školu u prirodu se može' ispunila gledalište i ponovno oduševila

Riječ je o 16. humanitarnoj priredbi učenika zabočke osnovne škole


U Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog sinoć je održana 16. po redu priredba 'Kad se male ruke slože, u školu u prirodi se može'. Riječ je o događanju koje organiziraju učenici te škole, a sav prihod koji se skupi ide za pomoć u plaćanju 'Škole u prirodi' učenicima slabijeg imovinskog statusa.


U programu su nastupili učenici četvrtih razreda OŠ K.Š.Gjalskog, učenici iz Područnih škola Špičkovina i Martinišće, plesači Akrobatskog rock'n'roll kluba Bistra, učenici osnovne glazbene škole te Zabočki mališani. Organizatorica ovogodišnje, 16. po redu priredbe, pedagoginja Ružica Kotarski rekla nam je kako je sama inicijativa krenula od učiteljica Anice Ladišić i Dušanke Mikulec Mikac koje su došle na ideju da učenici pomognu učenicima. - Evo, mi pokušavamo na ovoj priredbi pokazati što sve naši učenici, znaju, mogu i pripremaju, ali to nije ni upola od onoga što oni znaju i za što su talentirani. Svi sudionici ovome pristupaju jako ozbiljno, mnogo vježbaju i trude se - dodala je Kotarski uz riječi kako je ovo predadvenstsko vrijeme dobra prilika da se pomogne onima kojima je to potrebno. Uz donacije na ulazu u dvoranu, okupljeni su mogli kupiti i kolače koje su pekle mame učenika te i tako pridonijeti ovoj akciji.


Gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, a Kotarski je istaknula kako je na podršku roditelja i svih drugih Zabočana posebno ponosna. - Veliko hvala svima koji podržavaju ovu našu inicijativu i koji pomažu našim mališanima da odu na izlet - zaključila je Ružica Kotarski.


Događanje su dolaskom podržale i izaslanica župana i članica Županijske skupštine Sandra Turković, zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, a mališane su iz publike pratili i brojni učitelji i učiteljice te ravnatelj škole Tomislav Polanović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook