Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Premijer Plenković u obilasku potresom stradalih područja u Zagorju

Prva procjena štete na području Donje Stubice je 15 – ak milijuna kuna, a u Gornjoj Stubici možda i do 50 milijuna kuna, izvijestio je župan Kolar predsjednika Vlade


Predsjednik Vlade Andrej Plenković, u društvu ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara i ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, ministra obrane Damira Krstičevića, pomoćnika ministra unutarnjih poslova Damira Truta danas je u posjeti potresom stradalim područjima u Krapinsko – zagorskoj županiji. U obilasku s premijerom su i državni tajnici Mario Antonić, Zdravko Tušek i Nevenka Benić.

U Donjoj Stubici premijera su dočekali gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, njegov zamjenik Luka Grabušić i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, koji su ga upoznali sa stanjem u Donjoj Stubici te općenito stubičkom kraju koji je pogodio potres.

Za područje Gornje i Donje Stubice proglašena je elementarna nepogoda, a dobiven je i zahtjev za Općinu Marija Bistrica. Prva procjena štete na podruju Donje Stubice je 15 – ak milijuna kuna, a u Gornjoj Stubici možda i do 50 milijuna kuna, izvjestio je župan Kolar premijera Plenkovića, dodavši da je čudno što nitko nije stradao, s obzirom na razmjere štete i potres u kojem su stradale kuće novije gradnje, ne starinske hižice. – Hvala što ste nas posjetili, računamo na vas – rekao je gradonačelnik Nikola Gospočić predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

- Morali smo iseliti, statičari su nam rekli da moramo iseliti, sad vozimo namještaj. Premijer je rekao da će pomoći. U nedjelju je bilo grozno, najednom je počelo tresti. Uništeno je sve totalno, neke dijelove namještaja smo spasili. Sad smo kod sina u Stubici – ispričao je Željko Kupinić iz Donje Podgore, čiju su kuću obišli.

Slijedi obilazak područja pogođenih potresom na području Gornje Stubice, a onda će premijer Plenković posjetiti i Laz u Mariji Bistrici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook