Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Pogledajte film zagorskih srednjoškolaca koji je osvojio prvo mjesto u RH

Prva nagrada za dokumentarni film na 21. filmskoj reviji mladeži i 9. FourRiver film festivalu u Karlovcu pripala je učenicima Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.


Ne žalim ni zbog čega, dokumentarni film učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, proglašen je najboljim nacionalnim dokumentarnim filmom na 21. filmskoj reviji mladeži i 9. FourRiver film festivalu u Karlovcu.

Film je nastao u sklopu EU projekta "Kroz školski kurikulum do suvremenih sadržaja i metoda u studijskoj produkciji", u okviru radionica dokumentarnog filma na otoku Visu. Filmska ekipa sastavljena od  učenika i profesora Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Elektrostrojarske škole Varaždin kao nositelja projekta imala je zadatak istražiti i snimiti dokumentarni film koji je svojom temom oduševio publiku, ali i članove žirija.

Članica žirija Anna Eriksson  u obrazloženju nagrade istaknula je: „Najbolji autori dokumentaraca su oni koji su otvoreni za pronalazak svojih priča dok snimaju nešto drugo. Ovaj film je prekrasan primjer kako osoba koju se prikazuje ustvari oblikuje film. Film ima nekoliko snažnih scena koje prikazuju jezgru konflikta između prihvaćanja i življenja života punim plućima.„

Svestranost i životni stil Velimira Foretića Delonova potaknula je mlade filmaše da izvrsno odrade svoj projektni zadatak, a kvaliteta filma prepoznata je i na filmskoj reviji. Autori filma su Lucija Strugar, Antonio Čukoić, Mateja Radanovič, Karolina Poslek i IvanaMikulčić, svi učenici zanimanja medijskih tehničara,  a njihovi mentori bili su Ruža Leskovar,Borjan Komarica,Sabina Mikelić.

Ne_zalim_ni_zbog_cega from Lucija Strugar on Vimeo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook