Prethodni članak
Sljedeći članak

Hajdaš Dončić: 'Zagorski SDP nema svog favorita za predsjednika SDP-a'

Predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije, sa suradnicima, održao je danas u Zaboku konferenciju za novinare.


Obzirom da je u medijima već izjavio kako bi on osobno podržao nekadašnjeg ministra Orsata Miljenića za Milanovićevog nasljednika, ukoliko bi se Miljenić kandidirao, predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić na današnjoj je konferenciji za novinare u Zaboku pojasnio kako je to, zapravo, njegov subjektivan i osobni stav, a ne stav zagorske stranačke organizacije.

- Krapinsko – zagorski SDP na predstojećim unutarstranačkim izborima nema favorita, prosuđivat ćemo kandidate na temelju artikuliranih programa i liderskih sposobnosti. Zanima nas program koji mora odgovoriti na nekoliko izazova socijaldemokracije danas; odnos i redistribucija kapitala, odgovori na nejednakost raspodjele dohotka, uključivost svih ranjivih skupina, odnos prema zelenoj i urbanoj ljevici. Od budućeg lidera SDP-a očekujem konkretne mjere kojima ćemo očuvati socijaldemokraciju na ovom području – napomenuo je Hajdaš Dončić.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji je ujedno i potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a na nacionalnom nivou, naglasio je kako u SDP-u nije nikakvo izvanredno stanje kakvo se u javnosti pokušava potencirati te da će se založiti da se s izborom novog predsjednika ne žuri, kako bi svi kandidati imali dovoljno vremena prezentirati svoj program članovima stranke.

Inače, čelnici zagorskog SDP-a novinarsku konferenciju sazvali su na temu izbornih rezultata ostvarenih u III. izbornoj jedinici, u kojoj je Narodna koalicija osvojila 52,02% glasova, odnosno, osam saborskih mandata.

-Najjača smo lista naše koalicije u Republici Hrvatskoj i od svih deset izbornih jedinica imamo najbolji rezultat, osam mandata, što je ostalo na razini od prošlih izbora, s time da smo bili vrlo blizu i devetog mandata. Što se tiče Krapinsko-zagorske županije, tu smo također zadovoljni rezultatom od 48,9 % i od 32 jedinice lokalne samouprave, naša Narodna koalicija je u 30 ostvarila apsolutnu pobjedu s ogromnom razlikom – istaknuo je Željko Kolar.

Uz novoizabranog saborskog zastupnika Marka Vešligaja, inače gradonačelnika Pregrade, biračima se zahvalio i Siniša Hajdaš Dončić, koji je istaknuo kako mu nije bilo teško biti prvi na listi Narodne koalicije u III. izbornoj jedinici.

-Nije mi bilo teško jer u ovom dijelu Hrvatske na regionalnim i lokalnim razinama ova koalicija funkcionira već desetak godina. Isto tako, SDP Krapinsko-zagorske županije još od 2003. godine ima kontinuirani rast, što je prije svega dokaz jednog malo drugačijeg načina vođenja županijske i gradskih te općinskih organizacija SDP-a, gdje prevladava dogovor i uključivost svih koji smatraju da mogu pridonijeti rastu u SDP-a i tome da SDP ostane glavna stranka. I upravo uz dobar rad općinskih i gradskih organizacija je rezultat tako dobar – rekao je Hajdaš Dončić te pozvao Željka Kolara da se pripremi za još jedan mandat župana, kao pregradskog gradonačelnika Marka Vešligaja da se pripremi za još jedan mandat na čelu Pregrade.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook