Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO & FOTO] Pobjeda austrijske posade Hermann Neubauer/Bernhard Ettel

Završeno je 10. izadnje Rallya Kumrovec


Očekivanim slavljem favorizirane austrijske posade Hermann Neubauer/Bernhard Ettel u Ford Fiesti Rally2 završeno je jubilarno 10. izdanje INA Rallyja Kumrovec.

Nakon dva natjecateljska dana  Neubauer i Ettel osam brzinskih ispita slavili su s ukupnim vremenom 49:30. Drugo mjesto pripalo je mađarsko posadiAntal Kovacs/Gergely Istovics u Ford Fiesti R5 s ukupnim vremenom 50:58,2, dok je kao treća rally završilia austrijska posada Peter Eibisberger/Claudia Maier u Ford Fiesti Rally 2 završila s ukupnim vremenom 52:08,4.

Po običaju vozač u najboljoj hrvaskoj posadi bio je Juraj Šebalj, a ovaj puta suvozač mu je bio  Ivan Pogačić. Oni su  Mitshubishijem Lancerom  EVO X bili peti u ukupnom poretku s vremenom 52:11,2.

Na odličnom devetom mjestu kumrovečki rally završili su Dario Šamec i Florian Šalec u Mitsubishi Lanceru EVO X. Njihovo konačno vrijeme bilo je 55:14.2, a ujedno su bili i najbolja hrvatska posada u klasi I i predvodili su AK Zagorje Oroslavje.

Nino Bogović i Eugen Kokolić u Citroenu C2 završili su na 20. mjesto u generalnom poretku, Mario Ban i Josip Popović-Gabud u Ford Fiesti stigli su do 25. mjesta, Krunoslav Car i Danijel Slunjski s Fiatom Puntom završili su na 37. mjestu, Kristijan Skender i Goran Glad  s Ford Escortom 1.6 4x4 bili su 42., Saša Horvat i Damir Boc u Škoda Fabiji 43., Kristijan Kroflin i Stjepan Franjić u Citroenu Saxu VTS 52., a Karlo Dugan i Jurica Miketić s Fiatom Cinqucentom završili su na 52. mjestu u generalnom poretku.

Na ceremonijalnom startu rallya nazočnim vozačima i gledateljima su se obratili i župan KZŽ Željko Kolar, načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak i načelnik Kumrovca Robert Šplajt, koji su uz Terme Tuhelj uvelike pomogli AK Delta sport da i ovo izdanje kumrovečkog rallya bude održano na najvišem nivou.




Još članaka iz "Vijesti"

Facebook