Prethodni članak
Sljedeći članak

Veterani Mladosti Marija Bistrica gostovali u Bogdanovcima, posjetili Vukovar

Veterani: Croatia Bogdanovci – Mladost Marija Bistrica 2:2


Pretprošle je godine došlo do suradnje veterana Mladosti i veterana NK Croatia Bogdanovci iz Vukovarsko-srijemske županije. Do suradnje je došlo posredstvom igrača veterana NK Mladost Marija Bistrica Tomislava Forka i Gorana Srebrovića, koji je i sam Vukovarac.

2019. godine veterani iz Bogdanovaca gostovali su u Mariji Bistrici, a protekloga je vikenda organiziran posjet bistričkih veterana Bogdanovcima i Vukovaru. U Bogdanovcima je goste iz Marije Bistrice primio i načelnik Marko Barun, posjetili su Spomen dom Bogdanovci, te ispred spomenika braniteljima zapalili svijeće. U sklopu posjeta, naravno odigrana je i prijateljska utakmica, koja je završila 2:2.

No, rezultat je u ovakvim prigodama manje važan. Još u subotu gosti su posjetili i Vukovar, gdje su obišli Vodotoranj, Ovčaru i groblje, a drugoga dana boravka obišli su i Borovo naselje i Trpinjsku cestu. Na povratku za Mariju Bistricu stali su na ručku u Lužanima. To je pak stajanje plod suradnje po vatrogasnoj osnovi. Naime, bistričke je veterane na ručku ugosti Matija Ervačinović, zapovjednik DVD-a Lužani, prijateljskog društva DVD-a Tugonica – Podgrađe iz VZO Marija Bistrica. Šteta je što zbog obveza u Bogdanovce i Vukovar nije moglo više bistričkih veterana, koji imaju dvije ekipe u ligama KZŽ, no suradnja će zasigurno biti nastavljena, pa će biti još prilika za zajedničke susrete i utakmice. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook