Prethodni članak
Sljedeći članak

Veliko Trgovišće postalo je veliko gradilište, istovremeno se radi na nekoliko projekata

Veliko Trgovišće postalo je jedno veliko gradilište jer se istovremeno provodi nekoliko velikih projekata


Veliko Trgovišće postalo je, uvjetno rečeno, jedno veliko gradilište. Čekalo se dugo, napominje načelnik Općine Robert Greblički, no sada je vidljivo da se osam godina rada isplatilo. U Velikom Trgovišću gradi se nekoliko stambenih zgrada, veliki proizvodni pogoni u industrijskoj zoni, a Općina na nekoliko mjesta provodi projekte za koje je mahom uspjela povući novac iz nekih od fondova.

Reciklažno dvorište u industrijskoj zoni
Kad smo već kod industrijske zone, spomenimo najprije da je prije tri tjedna potpisan ugovor i gradi se reciklažno dvorište u Velikom Trgovišću. Riječ je o projektu kojeg sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost s pristupnom cestom i svom popratnom infrastrukturom je 6,78 milijuna kuna, a načelnik Robert Greblički nada se da će se izgraditi možda i ispod te cijene. Razliku do ukupnog iznosa platit će Općina Veliko Trgovišće. Reciklažno dvorište gradi domaća tvrtka iz Velikog Trgovišća MDK Građevinar, a rok za izvršenje izgradnje je šest mjeseci pa će Veliko Trgovišće reciklažno dvorište, koje će biti na raspolaganju svim mještanima, imati u prvoj polovici iduće godine. Ono se gradi se u industrijskoj zoni, a kako ističe načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, tijekom projekta odvijat će se i radionice te će se medijski informirati stanovnici o razvrstavanju i vrstama otpada koji će se prihvaćati u novoizgrađenom reciklažnom dvorištu.


Staze na starom i proširenje novog groblja


Istovremeno u tijeku su radovi na groblju u Velikom Trgovišću. Stari dio groblja dobiva nove staze, a groblje se i proširuje na novi dio. Riječ je također o projektu koji se sufinancira europskim novcem preko LAG-a 'Zeleni bregi' od kojeg je dobiveno 15.000 eura, a ostatak će također biti financiran iz općinskog proračuna.


Za mjesec dana bit će završen osnovni dio sportskog parka


Za tri do četiri tjedna bit će završen i osnovni dio sportskog centra. Podsjetimo, riječ je o projektu u konačnici vrijednom čak pet milijuna kuna od kojeg će koristi imati sportaši, rekreativci i svi stanovnici. Sportskom centar između osnovne škole i igrališta NK Zagorca imat će toliko sadržaja koliko u Zagorju nema na nekoliko igrališta zajedno. Sportski centar moći će svi koristiti, a bit će im dostupni sadržaji kakvih u ovoj županiji još nema. Uz postojeće dječje igralište primjerice tu će biti i prostori za stolni tenis, školski trg s mini gledalištem, na površini od 15.000 četvornih metara bit će čak dva košarkaška igrališta, igrališta za badminton, rukometno igralište, ono za odbojku na pijesku, pješčane površine za dječju igru, staze za trčanje i brojni drugi sadržaji.


Projekti koji započinju ili čekaju natječaje


Da je Veliko Trgovišće doista jedno veliko gradilište govori i podatak da je u tijeku sanacija klizišta, dva su sanirana, a na dva su radovi u tijeku. Upravo je raspisan i natječaj za odabir izvođača za energetski učinkovitu javu rasvjetu, a načelnik Robert Greblički očekuje da će ti radovi krenuti za mjesec dana. Time će biti zaokružena kompletna slika javne rasvjete u Velikom Trgovišću. U pripremi su još dva velika projekta: rekonstrukcija i opremanje vrtića koji se namjerava prijaviti na mjeru 7.4.1 te projekt kulturnog centra kojim će se rekonstruirati postojeći dom kulture u središtu mjesta. 'Nadam se da će i ti projekti proći na nekom od natječaja koje očekujemo, kaže načelnik Greblički skromno kazavši da je nešto novca povučeno iz različitih izvora, ali uvijek može bolje. Nada se i da će druga financijska omotnica biti još povoljnija za općine i gradove, a Općina Veliko Trgovišće ima puno spremnih projekata. 'Ako realiziramo 50 do 60 % onog što smo zamislili, bit ću jako zadovoljan, zaključuje načelnik Robert Greblički.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook