Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠOKANTNA PRIČA IZ ZAGORJA Kamatari mu život pretvorili u pakao. Uzeli mu deset puta više novca nego što je bio dužan, ali nisu na tome stali...

Više od pet godina bio je izložen teškom maltretiranju


Nevjerojatna priča stiže iz okolice Varaždina. Jedan 40 -gddišnjak našao se na meti utjerivača dugova koji su ga maltretirali sve od  travnja 2016. pa do prošlog četvrtka kad je očito sve prijavio policiji.

Policija je danas izvjestila o kalvariji tog muškarca koji živi blizu Varaždina. Dvojica muškaraca, stari 59 i 39 godina, dogovorili su se kako će se okoristiti na račun čovjeka kojemu su dali pozajmicu od 54 tisuće kuna. Godinama su ga strašili, psihički ga maltretirali i fizički mu prijetili mu da će naštetiti njemu i njegovoj obitelji, i tako su od njega iznudili preko pola milijuna kuna!  
Uz navedeni iznos u gotovom novcu, prijavljeni su prema prethodnom dogovoru, zastrašivanjima, uporabom sile i prijetnje prisilili istog da proda vlastitu nekretninu u gradu Varaždinskim Toplicama za iznos od 30 000 eura.  Nakon što je prodao kuću, novac je morao dati mlađem "reketaru" , koji je od tog  iznosa na ime svoje supruge kupio građevinsko zemljište u Vrsima za iznos od 20 000 eura, dok je za ostatak iznosa kupio teretno vozilo marke Citroen Jumpy.

Policija tvrdi da su "opisanim radnjama prijavljeni za sebe pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist koja višestruko premašuje početno dugovanje" – spomenutu pozajmicu u iznosu od 54 000 kuna.

Kamatari su uhićeni i uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook