Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKO PRIZNANJE: Zagorka Zvjezdana Novina Repovečki osvojila impresivno drugo mjesto na izboru za Naj radnika Hrvatske

Projekt Mali svjetionik nastao je 2018., a već treću godinu, zahvaljujući partnerima projekta i donacijama, nagrađuje Naj radnika Hrvatske


U petak 13.11. 2020. u online obliku je dodijeljena nagrada Dr. Dražen Glavaš i pripadajućih 100.000 kuna, a kao i prošle dvije godine, Top 10 kandidata je bilo impresivno.

Projekt Mali svjetionik nastao je 2018., a već treću godinu, zahvaljujući partnerima projekta i donacijama, nagrađuje Naj radnika Hrvatske. Kao i 2018. i 2019., finalisti su oduševili komisiju čiji je zadatak ponovno bio sužavanje izbora na one najbolje. Ove se godine radilo o čak 572 prijave pa je izbor bio težak, a javnost je sa 8.909 SMS glasova odabrala pobjednicu, a to je Ivanka Pole iz društva Tisak plus d.o.o. Ivanka je sa 20,9% glasova bila miljenica glasača, a na drugom se mjestu s 15% našla naša Zagorka Zvjezdana Novina Repovečki iz Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, te na trećem sa 14% Zlatko Miklec iz Hrvatskog kišobrana. Gđa. Ivanka dobila je 100.000 kuna, gđa. Zvjezdana 10.000, a g. Zlatko 5.000 kuna. Za lijepo dodatno iznenađenje pobrinuli su se partneri projekta koji su pripremili poklon bonove za sve kandidate.

 

Organizatori poručuju da ciljevi Projekta ostaju ukazivanje na važnost malog čovjeka, priznanje za rad i trud poštenih ljudi i poruka da se poštenje isplati. Osim toga, žele potaknuti drugu perspektivu razmišljanja i skrenuti pozornost na sve djelatnike, bez obzira na njihov staž i branšu.

 

Zagorka Zvjezdana Novina Repovečki je istaknula kako je veoma ponosna na drugo osvojeno mjesto i zahvalna na ogromnoj podršci. - Moja je prva, a i trenutna reakcija na to što sam ušla u Top 10 – šok, ali reakcije okoline su iznimno pozitivne. Ponosna sam na ideju da se u Hrvatskoj pošten rad isplati, isplati se i ulagati u sebe i širiti takve ideje u zajednici – kazala je Zvjezdana.

Zvjezdana je djelatnica Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Radi u skupini učenika s poremećajem iz autističnog spektra. Tko god zna nešto o tom poremećaju zna koliko je to zahtjevan i naporan posao. Ono najvažnije, nesebično svoje znanje dijeli s drugima. Svojim entuzijazmom prema struci i radu te svojim kreativnim rješenjima utječe na sve kolege da budu bolji. Uvijek je spremna pomoći, ali i ukazati na možebitne greške, pri čemu svojim idejama i znanjem sudjeluje u pronalasku rješenja. Zato je cijenjena kako na poslu tako i van njega. Uvijek pronađe vremena za sve pa tako i za kave poslije posla gdje rado sasluša svoje kolege. Isto tako roditelji se mogu pouzdati u nju i njezinu stručnost. Uvijek je tu uz njih, bilo u vidu utjehe, savjeta ili ohrabrenja kako dalje. Ne čudi zato da je omiljena kako među kolegama tako i djecom i roditeljima s kojima uvijek uspije uspostaviti prisan ali i ujedno nadasve profesionalan odnos. Veliki ugled ima i kod svojeg nadređenog koji voli čuti njezino mišljenje i viđenje stvari.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook