Prethodni članak
Sljedeći članak

Velika policijska akcija i ovog vikenda: Ako ste pili alkohol, ne sjedajte za volan

Policijska uprava krapinsko-zagorska apelira na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.


Pojačani nadzor u prometu će biti usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje ali i svih ostalih prometnih prekršaja.

Vozače savjetuju da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, te da brzinu prilagode konkretnim uvjetima na cesti. Sve sudionike u prometu pozivaju na oprez prilikom sudjelovanja u prometu.

Na sve vozače apeliraju da nakon konzumacije alkoholnih pića, ali i konzumacije drugih opojnih sredstava i lijekova koji negativno utječu na vozačke sposobnosti, ne upravljaju vozilima u prometu na cesti. Bicikliste i pješake podsjećamo na obavezno korištenje reflektirajuće materije tijekom smanjene vidljivosti.

Također, vozače mopeda i motocikala iz policije pozivaju na poštivanje prometnih propisa, a posebice onih koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, pretjecanje, obilaženje, poštivanje prednosti prolaska i korištenje zaštitne motociklističke opreme.

Policijski službenici će nadzor prometa obavljati na većem broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook