Prethodni članak
Sljedeći članak

Velika akcija policije, niz uhićenja u rano jutro, pod istragom 30-ak osoba


Danas ujutro počela je nova velika akcija policije u Hrvatskoj. Po nalogu europskog tužitelja, policijski istražitelji ušli su u zgradu u kojoj živi bivši dekan Geodetskog fakulteta Almin Đapo. EPPO već neko vrijeme istražuje malverzacije europskim novcem na tom fakultetu, javlja N1.

Prema informacijama do kojih je došao N1, istragom će biti obuhvaćeno 30-ak osoba, pored Đape i nekolicine njegovih suradnika na fakultetu. Sumnja se, kako doznaju, da su bivši dekani i njihovi ljudi, među kojima je najzvučnije ime profesora Boška Pribičevića, organizirali cijeli lanac za izvlačenje europskih sredstava. U tom lancu bile su, kako se sumnja, razne tvrtke koje su, prema zasad dostupnim informacijama, ispostavljale fakture za poslove koji nisu obavljeni.

Podsjetimo, u lipnju je iz Ureda Europskog javnog tužitelja (EPPO) objavljeno da se provode hitne dokazne radnje na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu zbog sumnje na subvencijsku prijevaru i koruptivne aktivnosti. Ističu da se akcija provodi u suradnji s PNUSKOK-om i da su navedene aktivnosti usmjerene protiv više hrvatskih državljana koje se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela subvencijske prijevare i koruptivnih kaznenih djela na štetu financijskih interesa Europske unije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook