Prethodni članak
Sljedeći članak

Važna promjena za vozače vrijedi od danas. Ako ne poštujete, platit ćete kaznu

  • policija kazna kazne

    Foto: Ilustracija/ Pixsell


Zakonom o sigurnosti prometa na cestama određeno je da je od danas pa do 31. ožujka obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju na motornim vozilima.

Iznimka su vozači mopeda i motocikala, koji su dužni tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 30 eura.

"Pored navedenog, vozači bicikala te osobnih prijevoznih sredstava od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu ili osobnom prijevoznom sredstvu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani", kažu u policiji.

U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač bicikla ili osobnog prijevoznog sredstva kaznit će se novčanom kaznom od 60 eura. "Stoga, vozače motornih vozila, pozivamo na oprez uvijek i svugdje", napominju iz Ministarstva unutarnjih poslova te dodaju: "Pridržavajte se prometnih propisa i pripazite da vam svjetla uvijek budu upaljena zbog bolje vidljivosti, a posebice od 1. studenog do 31. ožujka."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook