Prethodni članak
Sljedeći članak

Važna poruka zagorske policije svim vozačima za ovaj vikend!


Policija savjetuje svim sudionicima u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i apelira na poseban oprez u prometu.

Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, tijekom nadolazećeg vikenda policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske će provoditi pojačani nadzor prometa.

''Apeliramo na sve sudionike u prometu kako samim ne poštivanjem prometnih propisa i nepažnjom znatno povećavaju mogućnost njihovog stradavanja, te savjetujemo da temeljem životnog i prometnog iskustva pokažu kako odgovorno i sigurno sudjelovati u prometu kako bi spriječili dovođenje u opasnost sebe i ostale sudionika u prometu.

Tijekom pojačanog nadzora prometa intenzivirati će se nadzor upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, te ostalih najtežih prometnih prekršaja.

Vozače upozoravamo da:

-prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje;

-ne koriste mobitel tijekom vožnje (zakonski je propisano da se ne smije koristiti bez uređaja koji omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku);

-voze na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih;

-poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste (noć, magla, kiša, zavoj, uspon i dr.);

-ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno.

Savjeti vozačima koji su konzumirali alkohol:

ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite - koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost

koristite javni prijevoz

koristite usluge taxi prijevoza, jer će to biti daleko sigurnije, a i jeftinije

ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag

zamolite nekoga trijeznog da vas odveze

ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića

vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu.'' – piše zagorska policija. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook