Prethodni članak
Sljedeći članak

Vatrogasci pokazali novu i modernu opremu s kojom raspolažu, mališani uživali u raznim igrama


Kod Osnovne škole "Ljudevit Gaj" u Krapini ove subote, 25. lipnja održao se Dan otvorenih vrata Vatrogasne zajednice grada Krapine. Povod je obilježavanje 30. obljetnice osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Grada Krapine koju su VZGK i JVP željele obilježiti na poseban način, prikazom opreme kojom raspolažu i raznim igrama za djecu.

Na obilježavanju je bio i gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović koji je čestitao Vatrogasnoj zajednici Grada Krapine na organizaciji Dana otvorenih vrata gdje se pokazuje oprema i tehnika i gdje se vidi koliko su sve službe uključene u sustav civilne zaštite.

– Ovdje se vidi koliko su zaštita i spašavanje napredovale unatrag nekoliko godina. Vidi se koliko je tu nove, moderne opreme, koje recimo prije 10-ak i više godina nije bilo. Također, ovo je prilika da i sugrađani vide što sve naši vatrogasci, ali i druge žurne službe posjeduju, da vide tko ih štiti – istaknuo je Gregurović i dodao da je ovo svakako prilika, da kroz igre za najmlađe koje su organizirane, potaknemo našu djecu.

– Želimo da se uključe u sustave zaštite i spašavanja jer badava nam sva tehnika i sva najmodernija oprema, ako je neće imati tko primjenjivati. To je idealna prilika da netko od njih dobije volju da se učlani u vatrogasce ili da možda krene prema nekim drugim žurnim službama. jer su oni ti koji će nas u budućnosti štititi - završio je gradonačelnik Krapine.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine Vjekoslav Kranjčec rekao je kako su se okupili povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara.

– Organizirali smo Dane otvorenih vrata i našim građanima smo predstavili sve žurne službe tako da su tu s nama i Hitna pomoć, Civilna zaštita, HGSS, Crveni križ i policija. Želimo pokazati s čime djelujemo i koju opremu koristimo u pomaganju sugrađanima koji su u nevolji. Jako nam je drago što se ovdje okupilo jako puno djece i nadamo se da će ih još više doći jer smo ovdje danas cijeli dan – naglasio je Kranjčec.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine Daniel Pelin, također je istaknuo kako je cilj ovog događanja pokazati opremu djeci i odraslima.

– Djeca tako mogu vidjeti i maketu dječjeg kanadera koju su članovi vatrogasne službe napravili. Također, mogu vidjeti i čamac na vodi, ali i napuhanac na temu vatrogastva, ali i ispušni jastuk za spašavanje s visina, zip line i još mnogo toga drugoga – zaključio je Pelin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook