Prethodni članak
Sljedeći članak

UŽIVO IZ ZABOKA: Počela 9. Zabočka Kukurijada – biciklijada za velike i male

Biciklijada je rekreativnog karaktera i prilagođena biciklistima svih uzrasta


Povodom Svjetskog dana sporta i Svjetskog dana nepušenja, danas se u Zaboku održava 9. Zabočka Kukurijada.  Riječ je o biciklijadi koju organizira Rekreativni biciklistički klub Ku-ku-ri-ku, u suradnji s Koordinacijskim odborom akcije Grad Zabok prijatelj djece, Društvom Naša djeca Zabok i Zavodom za javno zdravstvo KZŽ.

Biciklijada je rekreativnog karaktera i prilagođena biciklistima svih uzrasta.  I ove godine postoje dvije rute: velika, malo zahtjevnija, duljine 32 kilometra, koja je sa zabočkog Trga K.Š. Gjalskog startala danas u 10 sati  i mala, duljine 5 kilometara, prilagođena najmlađim biciklistima, koja je startala petnaest minuta kasnije.

Goran Šagud, predsjednik rekreativnog biciklističkog kluba Ku-ku-riku, zadovoljan je današnjim odazivom s obzirom na sve okolnosti koje su prethodile ovom izdanju Kukurijade. – Ovo nam je deveta Kukurijada, budući da je dvije godine nismo održavali zbog Covida-a. Tako da nam je ovo svojevrsni novi početak, a iduće godine namjeravamo napraviti malo veću biciklijadu, s više sudionika. U predpandemijskim godinama imali smo i po 160 sudionika, no kako smo ove godine morali odgoditi pa samo imali malo vremena za pripreme, a isto tako, trči se danas trekking liga, kao i trekk u Maloj Erpenji, dosta ljudi nam je zadnji otkazalo. I kad uzmemo sve to u obzir, možemo čak biti i zadovoljni današnjim odazivom – rekao je Šagud.

I dok se mala ruta vozi samo jedan krug iz Zaboka kroz Lug Zabočki i natrag, velika ruta prolazi kroz dva zagorska grada i dvije općine. – Ruta iz Zaboka, kroz Lug Zabočki vodi prema Oroslavju, kroz Oroslavje potom idemo za Vučak, gdje skrenemo prema Bajerima u Bedekovčini, gdje je odmorište. Nakon odmora i okrijepe, kroz Bedekovčinu, Križanče, Mirkovec i Ciglenicu Zagorsku dolazimo do Svetog Križa Začretja, gdje je na igralištu ispod Žitnice ponovo imamo odmorište i okrjepu. Nakon te okrjepe kroz Štrucljevo i Grabrovec se vraćamo u Zabok, gdje imamo domjenak, odnosno, besplatan grah – ispričao nam je Šagud.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook