Prethodni članak
Sljedeći članak

UŽIVO IZ POZNANOVCA: 'Usjevi su uništeni, objekti oštećeni, promet u prekidu'

S terena se javlja naš reporter Rikard Jadan


Veliko nevrijeme praćeno obilnom kišom i tučom, koje je danas poslijepodne pogodilo područje općine Bedekovčina, izazvalo je velike štete na poljoprivrednim usjevima, poslovnim i privatnim objektima, ali i na brojnim prometnicama.

Odmah su na teren izašle sve hitne službe, kao i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, voditelj Službe civilne zaštite Krapina Josip Cigula te Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, koji je također stanovnik Bedekovčine.

-Županijski centar 112 zaprimio je niz dojava za ovo nevrijeme i ono što je u našoj nadležnosti je proslijeđivanje poziva prema hitnim službama, Županijskoj upravi za ceste, Vatrogasno-operativnom centru i drugim službama koje bi trebale izaći. Već sad se vidi  da su štete velike. Ljudima je voda ušla u kuće, podrume, gospodarske objekte, a oštećeno je i nekoliko krovova – rekao nam je Cigula.

Načelnik Ban također je istaknuo kako su materijalne štete velike. -Koliko smo uspjeli vidjeti, usjevi su jako nastradali od velikih nanosa tuče. Nevrijeme koje je zadesilo našu općinu posebno je pogodilo naselje Poznanovec, gdje su naleti vjetra i naleti tuče totalno uništili usjeve, ali velike štete su i na gospodarskim objektima, obiteljskim kućama, ali i na prometnicama. Promet je u prekidu na cesti od Poznanovca prema Zlatar Bistrici i Selnici. Ekipe su na terenu i nadam se da će ljudi uskoro moći putovati s autima – rekao je Darko Ban.

Državni tajnik Zdravko Tušek rekao je da je šteta od tuče nastala 'nekolicini mještana'. -Dobro da su sve hitne službe izišle na teren. Štete su najviše od bujičnih voda. Stradali su voćnjaci i vinogradi nekolicine mještana Poznanovca. Obavijestili smo nadležne institucije. Vlada je prošli tjedan donijela odluku o sanaciji nastalih šteta u 6 županija pa se nadamo da će se se otuda namiriti štete - rekao je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek koji je također izašao na teren.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook