Prethodni članak
Sljedeći članak

UŽIVO IZ BEDEKOVČINE: Otvorena Štruklijada! Priprema se 10.000 zagorskih štrukli


Foto: Rikard Jadan/Zagorje.com

Danas u 15 sati na Bedekovčanskim jezerima, popularnim Bajerima u Bedekovčini, započela je 15. po redu Štruklijada - izbor najboljih zagorskih štrukli, odnosno 'štruklji'.

 

Štruklijadu je svečano otvorila zamjenica župana Krapinsko - zagorske županije, Jasna Petek, koja je tom prigodom naglasila kako su zagorski štrukli brendirani proizvod po kojem je Zagorje prepoznatljivo.

 

-  Osim što zagorski štrukli imaju europsku zaštitu, odnosno, europsku oznaku zemljopisnog porijekla, nalaze se i na UNESCO-ovoj listi nematerijalne kulturne baštine. Naši zagorski štrukli poznati su diljem Lijepe naše, ali i šire. Ovdje će se danas u Bedekovčini proizvesti preko 10 tisuća štrukli i pred ocjenjivačkim sudom bit će težak zadatak - rekla je Petek.

 

Ove godine za titulu najboljih štrukli nadmeće se 14 zagorskih restorana, agroturizama, hotela, specijalnih bolnica i škola:

1. OPG Micak - Klet Zagorski dvori
2. Villa Zelenjak - Ventek
3. OPG Kos
4. Slastice Tri užitka
5. ZMH Horvat
6. Vuglec breg
7. OPG Galic
8. Terme Tuhelj
9. Srednja škola Zabok
10. Srednja škola Pregrada
11. Osnovna škola Brestovec Orehovički
12. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice
13. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice
14. Turistički apartmani Snježna Kraljica, Sljeme

Organizatori ove jedinstvene manifestacije su Krapinsko-zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije i Općina Bedekovčina. 

 

- Ove godine napravili smo mali iskorak, malo smo sve proširili i uljepšali, kako bismo svima pružili jedan dodatni osjećaj užitka, kako ovdje unutra, tako i vani, gdje smo pripremili puno događanja za naše najmlađe, ali i za cijele obitelji. Ako nas vrijeme posluži, bit će za svakog ponešto - rekao je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban na otvaranju današnje manifestacije.

Čitavu fotogaleriju pogledajte OVDJE!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook