Prethodni članak
Sljedeći članak

Utjecajni HDZ-ovac uhvaćen kako sa sinom krade armaturu s ceste u izgradnji


Građani su u utorak u večernjim satima uhvatili dvojicu lopova kako kradu željezne šipke s gradilišta karlovačke obilaznice, javlja Jutarnji. Na fotografijama koje su pritom napravili se vidi mlađi muškarac, automobil Alfa Romeo i prikolica s utovarenim plijenom. Fotografije poslane lokalnim medijima i policiji. A onda je uslijedio šok. U krađi je, kako stvari stoje, uhvaćen jedan od najpoznatijih karlovačkih HDZ-ovaca Stjepan Turković i njegov sin Mijo.

"Postupajući po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 64 i 31 godinu. Muškarce su sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke. Protiv osumnjičenih će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava" priopćila je jutros policija.

Turković je godinama bio jedan od najaktivnijih gradskih vijećnika, bio je direktor Zelenila i ravnatelj Županijske uprave za ceste, te je sada tamo savjetnik. Zgodno je ovdje spomenuti i da je godinama davao izdašne financijske donacije svojoj stranci u kampanjama, iako je sav prihod koji ima ostvarivao obavljajući javne dužnosti.

Na gradilištu s kojega je navodno pokušao ukrasti željezo pravi se karlovačka zaobilaznica, odnosno nastavak s tzv. Vukelićevog mosta, koji je deset godina premošćivao Koranu bez pristupnih puteva. Da stvar bude bizarnija, Turković je bio jedan od glavnih lobista da radovi konačno započnu i da se Gradske četvrt Turanj oslobodi prometnih gužvi, jer kroz nju prolazi državna ceste D-1 prema Plitvicama. Projekt je aktiviran nakon tragedije u kojoj je dječak stradao pod kotačima šlepera i pritiska mještana nakon toga. Stjepan Turković također je stanovnik te gradske četvrti, piše Jutarnji.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook