Prethodni članak
Sljedeći članak

Uspješan nastup učenika Srednje škole Zabok na 23. Junior barmen kupu


U četvrtak 26. i petak 27. svibnja u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok učenik Antonio Lažeta i mentor Josip Hodak iz Srednje škole Zabok sudjelovali su na natjecanju 23. Junior barmen kup koji se održao u Trgovačko-ugostiteljskoj školi Karlovac. Antonio Lažeta osvojio je nagradu publike pripremajući dugu barsku mješavinu pod nazivom „Triple fantasy“. Spremanje koktela Antonio je s mentorom vježbao u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok kako bi se pripremio za ocjenjivanje izgleda, mirisa i okusa koktela te stručnog rada.

„Natjecanje se održalo u dvije discipline, klasična priprema duge barske mješavine i slobodan stil (flair). Prvog dana održan je izbor Prosudbenog povjerenstva, izvlačenje brojeva za natjecanje i edukacije za mentore vezane uz pivo, likere i bitere te druženje sudionika, a drugog dana slijedilo je natjecanje“, objasnio je Josip Hodak, mentor i nastavnik ugostiteljstva u Srednjoj školi Zabok.


Osvojena nagrada doprinos je vidljivosti i promociji Srednje škole Zabok, ali i samog projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ovakva natjecanja mjesto su okupljanja mladih ljudi, poticanja njihove samostalnosti i usavršavanja u struci, a na njima redovito sudjeluju učenici Srednje škole Zabok sa svojim nastavnicima.

Učenici i nastavnici Srednje škole Zabok njeguju izvrsnost, a to iz godine u godinu dokazuju i nagrade koje osvajaju. Ove školske godine su sudjelovali na međunarodnom natjecanju G&T Cup za barmene, natjecanju učenika kuharstva i slastičarstva povodom Dana hrvatskog kulinarstva – Kamelija kupu, Badel barmen junior cupu, natjecanju WorldSkills Croatia 2022., Međunarodnom natjecanju udruge europskih ugostiteljskih i turističkih škola, Regionalnom natjecanju Oživi tradiciju, Palačinka kupu, Grand Gourment međunarodnom kulinarskom festivalu i Biseru mora. U ponedjeljak 6. lipnja ekipa učenika i mentora Srednje škole Zabok putuje na međunarodno natjecanje učenika i studenata ugostiteljske struke u Slovačku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook