Prethodni članak
Sljedeći članak

[USPJEH] Mladež DVD-a Bedekovčina ponovno izborila nastup na vatrogasnoj olimpijadi

Održana je 107. Skupština DVD Bedekovčina


U subotu 16.ožujka održana je 107. skupština DVD-a Bedekovčina, koje je i u protekloj  godini nastavilo kontinuirani rad dobro organiziranog središnjeg vatrogasnog društva za područje općine Bedekovčina. I prošla godina donijela je već tradicionalne uspjehe na brojnim natjecanjima, a vrhunac je bilo državno natjecanje u Zadru, na kojem je ženska mladež osvojila 3. mjesto, dok je muška mladež ponovno postala državnim prvakom i izborila još jedna nastup na maloj vatrogasnoj olimpijadi, koja će se ove godine održati u Švicarskoj. Uspješnim natjecateljima i voditeljima dodijeljene su zahvalnice, a uz njih i prigodna priznanja. Jasenka Hranić dobila je priznanje kao prva operativna vatrogaskinja u Društvu, Biserka Bukvić za postignute rezultate i rad s vatrogasnim pomlatkom, dok su priznanja za deset godina djelovanja u Društvu dobili Biserka Bukvić, Monika Jakopec, Mateja Meštrović i Igor Petrovečki.

151 član, 4 intervencije u 2018.

 DVD Bedekovčina trenutno ima 151 člana, a u 2018. godini zabilježene su tri požarne intervencije, i to dva požara dimnjaka na stambenim objektima i jedan požar na otvorenom, te jedna intervencija uklanjanja stabla s prometnice. Prisjećamo se da je 2017. godine DVD Bedekovčina imao 30-ak intervencija, pa valja pohvaliti preventivan rad, koji se očituje i u vježbi evakuacije i spašavanja sa snagama Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina, u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom. Također, u izvješću o radu, koje je prezentirao predsjednik Željko Odak, izdvaja se i dodatno opremanje društva, i to u visini od 300 tisuća kuna.

Naravno, nisu izostala i redovna sudjelovanja u vjerskim manifestacijama na području župe i suradnja sa općinom, kao i sudjelovanje na vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici. Sve je to samo dio prezentacije velikog rada i zalaganja članstva u 2018. godini, čime je samo potvrđen status jednog od najaktivnijih i najboljih zagorskih vatrogasnih društava. Skupštini su prisustvovali i članovi mnogobrojnih prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz cijele Hrvatske, ali i saborski zastupnik Žarko Tušek, pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek, zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek –  Jambrek, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber, načelnik Bedekovčine Darko Ban i njegov zamjenik Janko Buzjak, načelnik Policijske postaje Zabok Vedran Draganić, i mnogi drugi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook