Prethodni članak
Sljedeći članak

USKOK OBJAVIO: Uhićenja i na području Krapinsko - zagorske županije

  • mito

    Foto: ilustracija


Kako smo već pisali OVDJE, policija i USKOK u srijedu ujutro krenuli su u još jednu akciju uhićenja većeg broja osoba.

Meta istražitelja navodno je organizirana skupina koja je tijekom pandemije izrađivala lažne covid potvrde, a nakon uhićenja započet je i pretres njihovih domova. Kako je potvrdio USKOK, uhićenja su se provodila na području Zagreba i Krapinsko - zagorske županije.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je najmanje jedna osoba iz zdravstvenog sustava zajedno sa svojim pomagačima na temelju krivotvorenih podataka organizirala izdavanje stotina lažnih covid potvrda zainteresiranim građanima, a za što su im ti građani plaćali određene novčane iznose.

U međuvremenu se oglasio i USKOK svojim priopćenjem. -Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU zagrebačkom. Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela vezana za neosnovano izdavanje Covid potvrda. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost - objavili su iz USKOK-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook