Prethodni članak
Sljedeći članak

Uredit će se park u središtu Trgovišća, a napreduje i Društveni dom u Hrašćini

Dobre vijesti stigle su u Hrašćinu - kreće 3. faza programa Zaželi i gradit će se Dječji vrtić


Dobre vijesti stigle su ovih dana u Općinu Hrašćina. Primljena je odluka o financiranju programa Zaželi, zapošljavanje žena, 3. faza, koji je u potpunosti financiran iz europskih sredstava. - Radi se o nastavku projekta kojeg smo imali, ali u ovoj fazi na 6 mjeseci. Zaposlit će se 10 žena koje će brinuti o starijim osobama, a nadam se da bi program i krenuo početkom iduće godine nakon priprema i početne konferencije – kaže načelnik Branko Tukač.

‘Odluka koja posebno veseli’

Odluka koja posebno veseli je ona o financiranju izgradnje Dječjeg vrtića u Hrašćini, u vrijednosti 5,7 milijuna kuna. – Odluka je stigla, sada čekamo potpisivanje ugovora, raspisujemo natječaj za projektnu dokumentaciju, čekamo građevinsku dozvolu i nadam se da bi sve to moglo biti gotovo do ljeta, kako bi početkom rujna krenuli i u realizaciju. To će za Hrašćinu jako puno značiti i to je sigurno naš najveći odnosno najznačajniji projekt. Imat ćemo vrtić, tu je i nova sportska dvorana, škola, to će biti već mnogo bolji uvjeti za mlade obitelji – ističe načelnik. Pri završetku je i druga faza gradnje Društvenog doma u Hrašćini.

– Nadam se da ćemo do kraja godine tu fazu završiti, radovi su malo kasnili jer izvođači imaju puno posla, no nadam se da će biti gotovo. Vrijednost je 400 tisuća kuna, od čega je 250 tisuća bilo sufinancirano iz Ministarstva regionalnog razvoja, a ostalo plaća Općina. Nakon toga, prijavit ćemo se za iduću fazu – kaže načelnik, a još jedan projekt koji sugirno kreće jest rekonstrukcija Parka u Trgovišću. – Uz uređenje parka napravit će se i dva mala dječja igrališta, šetnice, uredit će i popločiti se dio ispred spomenika. To će dati mnogo ljepši izgled i parku i samom središtu Trgovišća, a vrijednost projekta je 500 tisuća kuna, od čega ćemo 150 participirati preko LAG – a, a ostalo sami isfinancirati. Ploča je postavljena, i projekt bi trebao biti završen do kraja svibnja iduće godine, odnosno do Dana općine – kaže načelnik.

Izmjena Prostornog plana

 Čeka se i građevinska dozvola za projekt Društvenog doma u Donjem Kraljevcu, čija je vrijednost oko 2 milijuna kuna i iduće godine u planu je prva faza, a u Vrbovu bi se stari vatrogasni dom prenamijenio i uredio u Društveno – vatrogasni. – Onda bismo i staru školu u Husincu rekonstruirali u društveni dom, odnosno predvidjeli smo određena sredstva za projektnu dokumentaciju – kaže Tukač. Priprema se i izmjena Prostornog plana zbog Astro - centra  u Trgovišću, gdje bi Županija bila glavni nositelj projekta.

– Osim zbog Astro – centra, izmjena Prostornog plana potrebna je i jer se jako puno ljudi odlučilo za gradnju kuća za odmor kod nas. Nadam se da ćemo do kraja lipnja iduće godine imati gotov Prostorni plan, koji ćemo sufinancirati sa Županijom. Moramo urediti i krovište doma na našoj vijećnici i Domu zdravlja, u jako je lošem stanju, tu ćemo napraviti troškovnik i zajedno sa Županijom to odraditi iduće godine – kaže Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook