Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređena nova atrakcija s najljepšim pogledom na stubički kraj


Turistička zajednica područja Gupčev kraj ponudila je svojim posjetiteljima, turistima, ali i domaćem stanovništvu, još jednu lijepu lokaciju na kojoj mogu zastati, odmoriti, a s koje se pruža prekrasan pogled na Donju Stubicu, stubičku kotlinu i sjeverne obronke Medvednice. Radi se o vidikovcu na Stubičkom Kamenjaku, kojega su počeli uređivati prošle godine. - Sve je više šetača i posjetitelja Stubičkog Kamenjaka, brda s velikom biljnom i životinjskom raznolikošću, a o kojem postoje materijali još s početka 20. stoljeća u kojima se navodi da nakon odmora u kupeljima, šetnja i provođenje vremena u prirodi čine bolesnicima i ostalim posjetiteljima boravak još ugodnijim. Sam vidikovac prijateljstva na samom vrhu idealna je stanica za odmor. On se nalazi na javnom dobru u vlasništvu Grada Donja Stubica, a naša je želja bila urediti ga, posaditi novo i to trajno bilje specifično za naš kraj – kaže Marina Breber, stručna suradnica TZP Gupčev kraj.

Tako su još u proljeće lani zasadili cvatuće grmove i trajnice, a krajem godine sanirali su i postojeće klupe na samom vidikovcu i u neposrednoj blizini te postavili jedan stol i četiri stolice u obliku panjeva te ljuljačku za fotografiranje (foto point). – Uskoro će vidikovac dobiti i interpretacijsku ploču sa svim interesantnim detaljima o samom naselju. Vidikovac održavamo u suradnji sa komunalnim odjelom Grada Donja Stubica te je on, u ovo proljetno vrijeme, u najljepšem izdanju, s toga prošećite i uživajte – kaže Breber. Ukupna vrijednost projekta je 4.600,00 eura, od toga je Hrvatska turistička zajednica sufinancirala 3.700,00 eura (putem Fonda za udružene TZ), a ostatak je sufinanciran uz podršku Grada Donja Stubica.

Nedavno je u centru Donje Stubice, kod zgrade u kojoj djeluje Kulturno – turističko informativni centar, ali u Turistička zajednica, postavljen LCD totem. Na njemu će se svim posjetiteljima i lokalnom stanovništvu predstavljati ponuda Gupčevog kraja tijekom cijele godine, na jedan jedinstven, moderan, informativan i zabavan način. Vrijednost totema je 10.000 eura, a sufinanciran je od strane HTZ – a te Grada Donja Stubica, kao i vlastitim prihodima Turističke zajednice.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook