Prethodni članak
Sljedeći članak

Upisat će se veći broj djece u vrtić i zaposliti još četiri odgojitelja i spremačica

Gradsko vijeće donijelo je i Odluku o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Izmjena Plana upisa djece u Dječji vrtić „Naša radost“ Pregrada kojom se do kraja odgojno-obrazovne 2021./2022. godine planira upis do ukupno 196 djece


U vijećnici Grada Pregrade sinoć je održana 4. sjednica Gradskog vijeća kojoj su prisustvovali svi vijećnici i vijećnice. Na dnevnom redu našlo se deset točaka, a sve su odluke donesene jednoglasno.

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, Gradsko vijeće prihvatilo je Godišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada za odgojno-obrazovnu 2020./2021. godinu. Ravnateljica Gordana Krizmanić u izvješću je istaknula kako je prošle godine otvorena osma odgojna skupina, povećan je kapacitet vrtića, a realizirane su i sve predviđene aktivnosti, osim onih druženja koja nisu bila dozvoljena zbog pandemije COVID-19. Tako su uz redovna akcijska istraživanja i programe, mališani sudjelovali u ERASMUS+ projektu „Sigurnija djeca“ te u projektu unutar URBACT programa „Volunteering cities“. Također su obilježili Dječji tjedan, Tjedan zdravlja i Godinu čitanja, kao i ostale važne dane poput Međunarodnog dana glazbe, Dana zahvalnosti, Majčinog dana i ostalih. Stručno usavršavanje djelatnika vršilo se prema predviđenom planu i programu pa su tako odgojitelji, pripravnici, stručni suradnik, zdravstveni voditelj, računovodstvena radnica i ravnateljica sudjelovali na stručnim skupovima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te drugih ustanova. Također je održano sedam sjednica Odgojiteljskog vijeća, a tijekom godine redovito su održavani sastanci s odgojiteljima. Suradnja sa širom društvenom zajednicom uspješno je realizirana kroz razne manifestacije, kulturno – umjetničke programe, ekološke akcije te opremanje vrtića putem donacijama, a informiranje zajednice o aktivnostima i događanjima u ustanovi doprinijelo je osvještavanju šire javnosti o važnosti i ulozi predškolskog odgoja u cjelokupnom odgojno-obrazovnom sustavu. Gradsko vijeće uputilo je čestitke na uspješnoj realizaciji plana i programa u protekloj odgojno-obrazovnoj godini ravnateljici i njenom timu, a potom su prihvatili i Godišnji plan i program rada vrtića za novu odgojno-obrazovnu godinu.

Gradsko vijeće donijelo je i Odluku o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Izmjena Plana upisa djece u Dječji vrtić „Naša radost“ Pregrada  kojom se do kraja odgojno-obrazovne 2021./2022. godine planira upis do ukupno 196 djece. S obzirom da je zbog povećanja broja djece u vrtiću potrebno zaposliti još stručnog kadra, vijećnici i vijećnice dali su suglasnosti na izmjene Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića „Naša radost“ te suglasnost na zapošljavanje četiri odgojitelja i jedne spremačice.

Na dnevnom redu našao se i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za nabavku opreme Niskogradnji d.o.o. putem financijskog leasinga i jednokratnom uplatom kako bi se nabavili utovarivač na kotačima i kombinirka rovokopača – utovarivača.

Dodatno, Gradsko vijeće odlučivalo je i o prijedlogu imenovanja Roberta Gretića za člana Nadzornog odbora Humplina d.o.o., kao predstavnika Grada Pregrade za naredno mandatno razdoblje, a prihvaćen je i Program rada i Financijski plan Gradskog savjeta mladih Grada Pregrade za 2022.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook