Prethodni članak
Sljedeći članak

Upisat će se veći broj djece u vrtić i zaposliti još četiri odgojitelja i spremačica

Gradsko vijeće donijelo je i Odluku o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Izmjena Plana upisa djece u Dječji vrtić „Naša radost“ Pregrada kojom se do kraja odgojno-obrazovne 2021./2022. godine planira upis do ukupno 196 djece


U vijećnici Grada Pregrade sinoć je održana 4. sjednica Gradskog vijeća kojoj su prisustvovali svi vijećnici i vijećnice. Na dnevnom redu našlo se deset točaka, a sve su odluke donesene jednoglasno.

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, Gradsko vijeće prihvatilo je Godišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada za odgojno-obrazovnu 2020./2021. godinu. Ravnateljica Gordana Krizmanić u izvješću je istaknula kako je prošle godine otvorena osma odgojna skupina, povećan je kapacitet vrtića, a realizirane su i sve predviđene aktivnosti, osim onih druženja koja nisu bila dozvoljena zbog pandemije COVID-19. Tako su uz redovna akcijska istraživanja i programe, mališani sudjelovali u ERASMUS+ projektu „Sigurnija djeca“ te u projektu unutar URBACT programa „Volunteering cities“. Također su obilježili Dječji tjedan, Tjedan zdravlja i Godinu čitanja, kao i ostale važne dane poput Međunarodnog dana glazbe, Dana zahvalnosti, Majčinog dana i ostalih. Stručno usavršavanje djelatnika vršilo se prema predviđenom planu i programu pa su tako odgojitelji, pripravnici, stručni suradnik, zdravstveni voditelj, računovodstvena radnica i ravnateljica sudjelovali na stručnim skupovima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te drugih ustanova. Također je održano sedam sjednica Odgojiteljskog vijeća, a tijekom godine redovito su održavani sastanci s odgojiteljima. Suradnja sa širom društvenom zajednicom uspješno je realizirana kroz razne manifestacije, kulturno – umjetničke programe, ekološke akcije te opremanje vrtića putem donacijama, a informiranje zajednice o aktivnostima i događanjima u ustanovi doprinijelo je osvještavanju šire javnosti o važnosti i ulozi predškolskog odgoja u cjelokupnom odgojno-obrazovnom sustavu. Gradsko vijeće uputilo je čestitke na uspješnoj realizaciji plana i programa u protekloj odgojno-obrazovnoj godini ravnateljici i njenom timu, a potom su prihvatili i Godišnji plan i program rada vrtića za novu odgojno-obrazovnu godinu.

Gradsko vijeće donijelo je i Odluku o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Izmjena Plana upisa djece u Dječji vrtić „Naša radost“ Pregrada  kojom se do kraja odgojno-obrazovne 2021./2022. godine planira upis do ukupno 196 djece. S obzirom da je zbog povećanja broja djece u vrtiću potrebno zaposliti još stručnog kadra, vijećnici i vijećnice dali su suglasnosti na izmjene Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića „Naša radost“ te suglasnost na zapošljavanje četiri odgojitelja i jedne spremačice.

Na dnevnom redu našao se i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za nabavku opreme Niskogradnji d.o.o. putem financijskog leasinga i jednokratnom uplatom kako bi se nabavili utovarivač na kotačima i kombinirka rovokopača – utovarivača.

Dodatno, Gradsko vijeće odlučivalo je i o prijedlogu imenovanja Roberta Gretića za člana Nadzornog odbora Humplina d.o.o., kao predstavnika Grada Pregrade za naredno mandatno razdoblje, a prihvaćen je i Program rada i Financijski plan Gradskog savjeta mladih Grada Pregrade za 2022.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program