Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradnja reciklažnog dvorišta u Donjoj Batini dobro napreduje

Završetak radova očekuje se u siječnju 2022. godine


Reciklažno dvorište koje gradi Grad Zlatar u Donjoj Batini dobro napreduje. Završetak se očekuje, kaže gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, u siječnju 2022. godine.

Cilj je unaprijediti gospodarenje otpadom, smanjiti količinu otpada, pridonijeti zaštiti okoliša te zaustaviti otvaranja novih divljih odlagališta. Projektom se želi riješiti problem otpada koji se može odlagati na kućnom pragu, poboljšati razdvajanje otpada i povećati iskoristivost otpada koji se može reciklirati. Provedba projekta doprinijet će smanjenju opasnog i neopasnog otpada koje se odlaže na odlagalištu te će tako doprinijeti sustavnom gospodarenju otpadom i ispuniti uvjete usklađivanja s europskim direktivama o otpadu.

Očekivani rezultati projekta su izgrađeno i opremljeno reciklažno dvorište, informirano 4.572 stanovnika, tj. 75% od ukupnog broja stanovnika u 19 naselja kroz edukativne aktivnosti te se očekuje odlaganje 35 tona otpada u godini dana. Reciklažno dvorište u Donjoj Batini bit će na raspolaganju svim stanovnicima Zlatara. U sklopu projekta planira se postavljanje 19 kontejnera zatvorenog tipa volumena 7 m3, 3 eko kontejnera, 1 preša za kartonsku ambalažu, 2 kontejnera 1,5 m3, 3 klimatizirana natkrivena spremišta, 3 rolokontejnera, 32 m3 za glomazni otpad.

Ukupna površina reciklažnog dvorišta je 3.600 m2, a nalazi se u naselju Donja Batina, uz županijsku cestu. Nositelj projekta je Grad Zlatar, a ukupna vrijednost 4,5 milijuna kuna. Bespovratna sredstva dobivena za projekt su 3,7 milijuna kuna, a sredstva prijavitelja 868.937,47 kuna. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program