Prethodni članak
Sljedeći članak

Upaljeni meteoalarmi zbog mogućeg nevremena, na cestama je već kaos


Snijeg koji već pada u gorju te pojedinim dijelovima zemlje, počeo je stvarati probleme na prometnicama, koji će se uz sjeverni vjetar vjerojatno i pojačati.

DHMZ najavljuje kako će danas u unutrašnjosti i na Jadranu biti promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, a u višem gorju susnježicom i snijegom kojih bi s padom temperature moglo biti i u nizinama osobito sjeverozapadne Hrvatske, što se već sada vidi i kod nas.

Iz DHMZ najavljuju kako je snijeg moguć ponegdje i uz obalu sjevernog Jadrana. Na kopnu će puhati povremeno umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar.
U Dalmaciji će puhati umjeren do jak, na udare i olujan južni i jugozapadni vjetar, a na sjevernom dijelu umjerena do jaka bura bit će u jačanju. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 1 do 7, na Jadranu između 7 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Upaljeni su i meteoalarmi za pojedine dijelove zemlje. Žuto upozorenje izdano je i za veći dio obale, u sjevernoj i srednjoj Dalmaciji zbog vjetra, snijega i poledice te u Istri, na riječkom području, Kvarneru i podvelebitskom dijelu zbog grmljavinskog nevremena. Za jug Hrvatske izdano je narančasto upozorenje zbog mjestimice vrlo jakog pa i olujnog juga, piše dnevnik.hr.

Upozoravaju i kako je zbog snijega i poledice izdano žuto upozorenje za zagrebačku i karlovačku županiju, gdje je moguće i pet do 15 centimetara snijega. Za gospićku regiju koja uključuje i Gorski kotar također je proglašeno žuto upozorenje zbog snijega i poledice, ali upozoravaju na mogućnost da padne više od 15 centimetara snijega.

Hak pak upozorava kako su kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje, stoga savjetuju vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak te na put ne kreću bez zimske opreme. Inače, promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru i Lici, zbog zimskih uvjeta.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook