Prethodni članak
Sljedeći članak

Upaljena druga županijska adventska svijeća


U ponedjeljak, 5. prosinca 2022., u prostorijama Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, upaljena je druga adventska svijeća u sklopu tradicionalne manifestacije „Advent u Zagorju“, koja se već 19. puta održava pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, a u organizaciji DPK „Zeleni bregi“ Pregrada i Udruge „Onkološki pacijent“ iz Huma na Sutli.

Svijeću su zajednički upalili Marko Vešligaj, izaslanik župana KZŽ i ujedno gradonačelnik Pregrade, te Josip Grofelnik, predsjednik Udruženja obrtnika. Djeca iz pregradskog DV-a „Naša radost“ prigodnim programom kroz pjesmu i ples uveličali su ovaj događaj.

Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade zahvalio je inicijatorici ovog događanja Đurđici Mesarić što je Pregrada i ove godine uključena u tradiciju staru skoro dva desetljeća te joj zahvalio na trudu koji ulaže kako bi se pomoglo onima koji je to najpotrebnije te na promociji našeg kraja.

Marko Vešligaj i Josip Grofelnik zajedno su predali adventski vijenac Karolini Hostić, direktorici Turističke zajednice područja Srce Zagorja, pa će treća svijeća biti upaljena u Krapinskim Toplicama, u ponedjeljak, 12. prosinca, a posljednja tradicionalno u Mariji Bistrici, 18. prosinca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook