Prethodni članak
Sljedeći članak

Neuspješno bježao zagorskoj policiji – prijeti mu kazna od 26 tisuća kuna


Jučer, 5. prosinca oko 23,30 sati u noći, prilikom nadzora prometa policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin, objavila je PU KZ.

U pokušaju zaustavljanja u Podgorju Bistričkom prvotno se vozač nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom „stop policija“ policijskih službenika, već samo nastavio vožnju. Policijski službenici, službenim vozilom s uporabom svjetlosnih i zvučnih signala na policijskom vozilu krenuli su za navedenim, dok je vozač u pokušaja bijega dva puta prošao kroz crveno svijetlo na semaforu. U Tugonici su policijski službenici potom uspjeli zaustaviti vozača te je utvrđeno kako je ponavljač prekršaja, da je upravljao vozilom  prije stjecanja prava, bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 0,76 promila. 35-godišnji vozač je uhićen.

Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 32., 59., 199., i 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 26.000,00 kn i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ''B'' kategorije u trajanju od 12 mjeseci nakon stjecanja prava.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook