Prethodni članak
Sljedeći članak

Umro profesor Stjepan Škof

Nakon teške bolesti, u ponedjeljak, 3. siječnja, u Zlataru je u 66. godini umro prof. Stjepan Škof, ravnatelj Srednje šk


Nakon teške bolesti, u ponedjeljak, 3. siječnja, u Zlataru je u 66. godini umro prof. Stjepan Škof, ravnatelj Srednje škole Zlatar. Rođen je 14. rujna 1945. u Gornjoj Batini. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1969. diplomirao je hrvatski i njemački jezik.

Godine 1970. zaposlio se u ondašnjem Narodnom sveučilištu u Zlataru, kao voditelj Centra za obrazovanje. Od 1972. kao profesor radio je u Srednjoj školi Bedekovčina, a od 1981. do 1988. u zlatarskoj Osnovnoj školi Ante Kovačića. Kao prevoditelj od 1988. radio je u zlatarbistričkom Elconu .

Jedan je od osnivatelja prve organizacije HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji. Nakon demokratskih izbora 1990. bio je prvi načelnik tadašnje Skupštine općine Zlatar Bistrica. Od 1993. do 2001. bio je prvi gradonačelnik Zlatara.

Za njegova je mandata otvorena Srednja škola u Zlataru, u kojoj je od 1991. do 2000. godine radio kao profesor hrvatskoga jezika, a od studenoga 2000. do kraja života bio je ravnatelj Srednje škole u Zlataru.

Povodom smrti prof. Škofa u Srednjoj školi Zlatar utemeljen je Odbor za sahranu, u čijem su sastavu: dr. Miroslav Kopjar, gradonačelnik Zlatara, Dubravko Čubek, dogradonačelnik, Josip Pavlinić, predsjednik Gradskoga vijeća, Darko Varga, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a, pročelnik Mladen Krušelj, Zdenka Rogina, vršiteljica dužnosti ravnatelja Srednje škole Zlatar, Stjepan Lesičar, Vesna Habazin, prof.dr. Dragutin Rosandić i Željko Slunjski .

Komemoracija će se održati u petak, 7. siječnja, u zlatarskoj Sokolani s početkom u 12,00 sati, a pokop će biti na Gradskom groblju u Zlataru u 15,00 sati.

Za Odbor: Željko Slunjski, dipl. novinar

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook