Prethodni članak
Sljedeći članak

Umro je Ćiro


Nakon duge i teške bolesti, u 88. godini života, napustio nas je 'trener svih trenera', Miroslav Ćiro Blažević.

Legendarni Ćiro rođen je 1935. godine u Travniku (BiH) i to, službeno, 10. veljače, iako je, kako je često znao reći, rođen dan ranije, 09. veljače, ali je u knjigu rođenih upisan dan kasnije.

Kao nogometaš, što je i sam isticao, nije postignuo najviše razine, ali je zato kao trener dugi niz godina bio među svjetskom elitom.

U hrvatskom nogometu posebno mjesto i slavu stekao je kao reprezentativni izbornik, osvajanjem brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, a starije generacije pamte ga i po, tada izuzetno važnom, naslovu prvaka Jugoslavije, kojeg je 1982. godine osvojio kao trener Dinama i to čak 24 godine nakon prethodnog Dinamovog osvajanja prvenstva bivše države.

Ćiri Blaževiću opaka bolest dijagnosticirana je još 2011. godine, no uspješno je više od desetljeća vodio bitku s njome. Tek je u studenom 2021. godine Sportskim novostima priznao kako mu se stanje pogoršalo, te je otkrio da je zloćudna bolest metastazirala te da je svjestan da će tu utakmicu izgubiti.

Iza Ćire je ostala supruga Zdenka te troje djece, kćeri Barbara (1962.) i Katarina (1966.) te sin Miroslav (1971.), ali isto tako i na tisuće nogometaša te na desetke trenera koje je zvao 'sine' i koje je kroz svoju dugogodišnju karijeru vodio do mnogih uspjeha.

Njegovi stručni savjeti nedostajat će mnogima, a njegov vedar duh i vječni šarm falit će svima. Ostat će, bez sumnje, jedna velika praznina u medijskom prostoru diljem ne samo Hrvatske, već i čitave regije, koju je legendarni Ćiro s takvom lakoćom punio gotovo pola svog životnog puta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook