Prethodni članak
Sljedeći članak

Ukupno 481 oboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj

Presica Nacionalnog stožera

  • foto: Index.hr livestream

    foto: Index.hr livestream


U tijeku je presica Nacionalnog stožera. U Hrvatskoj je potvrđeno 39 novooboljelih od koronavirusa, rekao je ministar Vili Beroš. Ukupno je u Hrvatskoj  potvrđen 481 slučaj zaraze, a na respiratoru je 14 pacijenata. - Nema eksponencijalnog rasta i to je od iznimne važnosti – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ravnatelj HRZJZ Krunoslav Capak reko je nešto više o broju zaraženih zdrastvenih djelatnika.

- Imamo 18 liječnika specijalista koji su pozitivni, 6 specijalizanata, 7 medicinskih sestara i 2 stomatologa. Dobni prosjek oboljelih je 49 godina, u samoizolaciji 18601 ljudi, 2437 kontakata koje intenzivno epidemiološki nadziremo, 546 zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji – istaknuo je Capak.

- Imamo nekoliko slučajeva za koje ne možemo utvrditi kako su se zarazili - rekao je Capak.

- Oko 80 posto pacijenata koji su na respiratoru imaju kronične bolesti što je u skladu u onim što je poznati u svijetu. Prosjek je oko 61-62 godine jer mi imamo većinu zaraženih mlađe srednje dobi. To je očekivano jer sad očekujemo da će biti više zaraženih starije životne dobi pa će i taj prosjek biti veći, kaže ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić. -Trenutno imamo jednu osoba koja je na intenzivnoj i kritično je - rekla je Markotić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook