Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićen "Fantom s Trešnjevke". Ulazio je u tuđa dvorišta i kroz prozor promatrao mlade djevojke..

Dvije godine je "operirao" tim inače mirnim zagrebačkim kvartom...


U ponedjeljak oko 22.10 sati policijski službenici zaprimili su dojavu građanina da je u Ivanečkoj ulici na Trešnjevci uočio osobu u dvorištu koja gleda kroz prozore kuće. Uslijedio je poziv građanina policiji. Dolaskom na adresu, muškarac je već bio pobjegao ali temeljem korisnih informacija koje su žurno prikupljene, policajci s Trešnjevke krenuli su u potragu za njim. Brzo su na terenu uočili moguću traženu osobu, koju su doveli u službene prostorije.
 
Kroz kriminalističko istraživanje, policijski službenici su utvrdili da je 41-godišnjak osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela „Nametljivo ponašanje“ na štetu 24-godišnjakinje.
 
Naime, sumnja se da je od početka travnja do polovice srpnja 2020. godine ustrajno, u više navrata pratio te uhodio oštećenu, pokušavajući s njom uspostaviti kontakt koji je ista nedvojbeno odbijala.
 
Također je bez njezine volje dočekivao ju ispred adrese zaposlenja da bi se potom s biciklom vozio pored nje sve do adrese stanovanja što je kod iste izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost.
 
Osumnjičeni je i u 2022. godini, točnije od sredine ožujka pa sve do uhićenja, nastavio s gotovo identičnim protupravnim ponašanjem nastavljajući izazivati strah oštećene.
 
Kroz provedeno kriminalističko istraživanje policijski službenici s Trešnjevke su došli do korisnih saznanja da se je 41-godišnjak u proteklom razdoblju ponašao i društveno neprihvatljivo na način da je zalazio u dvorišta obiteljskih kuća  te zagledavao se kroz prozore ali čime nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja.
 
Zbog svoga takvog učestalog neprihvatljivog i nadasve neobičnog ponašanja, građani su ga prozvali „Fantomom s Trešnjevke“.
 
Po uhićenju 41-godišnjaka, pisanim se putem Policijskoj upravi zagrebačkoj obratio građanin, između ostalog navodeći:
 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook