Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićena bivša tužiteljica u slučaju Agrokor i Piruška Canjuga. Povučena optužnica protiv Todorića

Odvjetnik Pavasović ne zna zbog čega su uhićeni


Jutros je u akciji USKOK-a uhićeno više osoba, a među njima su bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, piše Index. Uhićenje bračnog para Puklin potvrdio je Indexu njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Dodao je da ne zna zbog čega su uhićeni.

Kako neslužbeno doznaje Index, ova uhićenja povezana su s aferom oko Agrokora. Naime, Mirela Alerić Puklin vodila je predmet u slučaju Piruške Canjuge, jedne od okrivljenih u aferi Agrokor. Sumnja se na to da je Alerić Puklin davala podatke Canjugi o sporu u predmetu koji je vodila protiv nje.

Isto tako se neslužbeno doznaje da je uhićena i Piruška Canjuga.Suprug bivše tužiteljice Goran Puklin uhićen je zbog sasvim druge stvari, neslužbeno doznajemo. Goran Puklin, direktor iz Hrvatske lutrije, te još jedna osoba iz jedne tvrtke u kojoj je Puklin uključen u poslovanje, sudjelovali su, kako se sumnja, u namještanju javnog natječaja vrijednog više milijuna kuna. Radi se o IT uslugama. I ostali uhićeni su s područja Zagreba. Ovom istragom obuhvaćeno je pet osoba. Neki su uhićeni, a ostala uhićenja se očekuju.

Iako ova uhićenja, kako se zasad čini, imaju veze sa slučajem Agrokor, bračni par Puklin poznat je i iz slučaja uhićenja Dragana Kovačevića.

Podsjetimo, kod Gorana Puklina pronađeno je oko 4 milijuna eura za koje USKOK smatra da pripadaju Draganu Kovačeviću, bivšem šefu Janafa, koji je također pao u akciji USKOK-a. 

Državno odvjetništvo danas je povuklo optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova i 10 direktora propalog koncerna.

Ta optužnica je, podsjetimo, podignuta 14. rujna prošle godine. Njome su bili obuhvaćeni Ivica Todorić, njegovi  sinovi Ivan i Ante te još 10 Agrokorovih direktora: Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Ivica Sertić, Alojzije Pandžić i Marijan Alagušić. Optužnicom su bili obuhvaćeni i revizori kuće Baker Tilly - Olivio Discordia i Sanja Hrstić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook