Prethodni članak
Sljedeći članak

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA: Sve općine i gradovi zapalit će 30 vukovarskih lampiona

Županijsko obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održat će se kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku 17. studenoga


Krapinsko-zagorska županija će u suradnji s udrugama proisteklima iz Domovinskog rata u srijedu, 17. studenoga, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku obilježiti Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Središnje županijsko obilježavanje počet će 16 sati. Ove se godine obilježava 30 godina od pada Vukovara i Škabrnje (18. studenoga 1991.) te će se u sklopu obilježavanja zapaliti 30 vukovarskih lampiona. Obilježavanje će biti održano u skladu s epidemiološkim mjerama.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje će istog dana biti obilježen i u zagorskim općinama i gradovima. Svaka od 32 jedinica lokalne samouprave dobit će od Krapinsko-zagorske županije također po 30 vukovarskih lampiona. Svijeće će zapaliti gradonačelnici i načelnici zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Ovaj običaj pokrenut je 2014. godine na inicijativu Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook