Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićena trojica vozača. Vozili bez vozačke, pod zabranom, odbili alkotest…

Ovaj je vikend policija uhvatila nekoliko recidivista teških prekršaja u prometu


U subotu, 17. travnja u Svetom Križu Začretju zaustavili su 35-godišnjaka koji je vozio bez položenog vozačkog ispita, već je nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita. Uhićen je i oduzeto mu je osobno vozilo.

Zaustavljeni vozač je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 216., Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Općinski sud u Zlataru, Stalna služba u Klanjcu gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje od 8 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu. Predložena novčana kazna za počinjen prekršaj je 20.000,00 kuna ili kazna zatvora od 60 dana, a daljnji prekršajni postupak nastavit će se redovnim putem.


U Razvoru kod Kumrovca muškarac (49) vozio je od zabranom i odbio alkotestiranje. Vozač je uhićen i izrečena zatvorska kazna u trajanju od 15 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U Dubrovčanu su policijskim presretačem uhvatili 21-godišnjaka u vožnji brzinom od 144 km/h na dijelu prometnice, van naseljenog mjesta gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Protiv vozača podnesen je prekršajni nalog s novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

U Velikoj Vesi uhićen je 24 – godišnjak, također je vozio pod zabranom, napuhao je 1,80 promila, nije koristio sigurnosni pojas, a provjerama je utvrđeno kao je već sankcioniran zbog istih prekršaja. Određena mu je zrečena zatvorska kazna u trajanju od 15 dana, novčana kazna od 2.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook