Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga Sveta Ana provodi terapijsko plivanje za djecu s poteškoćama: Dvadesetak korisnika zajedno s roditeljima vježba u Termama Jezerčica

Unatoč koroni, Sveta Ana - udruga za pomoć djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom radi na novim projektima


Sveta Ana – udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom s područja Krapinsko zagorske županije provodi novi projekt po nazivom Novi svijet – bolji svijet. Program je to terapijskog plivanja financiran preko natječaja za jednokratne podrške Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 2020. , gdje je udruzi odobren iznos od 60.000 kuna.

Za korisnike i obitelj
-U program smo uključili 20-ak korisnika s različitim nivoima i stupnjevima teškoća i njihove roditelje. Uključujući roditelje ostvarujemo sljedeći benefit provođenja ovog programa, a to je generalna i trajna korist za korisnika i obitelj, jer će kroz terapijsko plivanje i roditelj naučiti tehnike i način održavanja u i na vodi te će stečena znanja i iskustvo kvalitetno moći implementirati u krugu obitelji, na odmorima i time se aktivno uključiti u sportske aktivnosti, zajednicu i druženje. Za izvoditelja projektne aktivnosti angažirali smo licenciranog Halliwick terapeuta Tanju Bakek, predsjednicu udruge Put mogućnosti s područja Stubičkih toplica koja organizira terapijsko plivanje po Halliwick konceptu u Termama Jezerčica – rekla je Mateja Posarić, predsjednika Udruge Sveta Ana.

Mateja Posarić

Tretmani
Kako Udruga radi već preko 10 godina imamo i već velik broj djece s poteškoćama u razvoju koja koriste usluge naših kabineta logopeda, radnog terapeuta i fizioterapeuta imamo uvid u količinu potreba na pojačanim fizioterapeutskim tretmanima iz čega se i rodila ideja o terapijskom plivanju. Drugim riječima kroz naše korisnike već imamo uvid u konkretan broj djece i odraslih kojima bi takav vid terapije bio prijeko potreban i od velikog doprinosa zdravlju, samostalnosti i kvaliteti života – ističe Posarić. Stoga u želji da omoguće svojim korisnicima što veći napredak i što bolju implementaciju u svakodnevicu odlučili su se za terapijsko plivanje prema Halliwick konceptu. Halliwick koncept je terapijski program učenja plivanja za djecu s teškoćama (a jednako tako i za odrasle) s kojim se želi postići da se djeca s teškoćama u razvoju/odrasli s invaliditetom kroz zajedničku igru, zabavu i druženja nauče samostalno koristiti vodom kao medijem za kretanje. Uz neupitni benifit na motoričkom području, treba istaknuti i pozitivan utjecaj na mentalni i socijalni razvoj osobe – dodaje.

Zašto plivanje?
-Plivanje zapravo spada u prirodni oblik kretanja i predstavlja veoma efikasno sredstvo za jačanje organizma i usmjeravanje pravilnog fizičkog razvoja. U provedbi programa terapijskog plivanja cilj nam je koristiti program Deset točaka Halliwick koncepta. Program Deset točaka razvija sposobnost osobe da samostalno inicira i napravi pokrete i aktivnosti koje mogu biti teške za izvesti izvan bazena. Naglašavamo kao najveću i najbitniju promjenu poboljšanu kvalitetu života najprije korisnika a potom i njegove obitelji, zatim osjećaj samopouzdanja i važnosti korisnika, postizanje napretka i veće samostalnosti korisnika a samim time i aktivnije i bogatije sudjelovanje u sportskim i svim drugim aktivnostima sa obitelji i sa zajednicom – naglasila je Posarić.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Karlobaga i SVete Marije Magdalene dofdtano je zabrana za dostavna i vozila s natkr...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program